Κώστας Γ. Μάνθος
Ελλάδα


Ο Κώστας Γ. Μάνθος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτων στο Λαύριο, από όπου και κατάγεται. Διπλωματούχος αρχιτέκτων μηχανικός (1981) της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με υποτροφία (1985) του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης" απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο MArch-1987 της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Pratt Institute της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.
Ιδρυτικό μέλος (1984) της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής (ΕΜΕΛ) και του ελληνικού τμήματος (1992) της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση της Βιομηχανικής Κληρονομιάς (The International Committee for the Conservation of the Industrial Heritage, TICCIH). Επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΕΛ και σήμερα Γενικός Γραμματέας.
Στα ιδιαίτερα επιστημονικά ενδιαφέροντα και έργα του είναι η αποκατάσταση βιομηχανικών και άλλων διατηρητέων κτιρίων. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις του για το νεότερο μεταλλευτικό-μεταλλουργικό Λαύριο.
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του ερευνητικού προγράμματος του Ε.Μ.Πολυτεχνείου-Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής "Αρχιτεκτονικός και Μουσειολογικός Σχεδιασμός του Μουσείου Μεταλλείας-Μεταλλουργίας Λαυρίου" και "Κέντρο Πανεπιστημιακών Βιομηχανικών και Τεχνικών Αρχείων" (2008-2011), μέλος της Επιτροπής διεκδίκησης του έργου.

Τίτλοι:
Συγγραφέας
Φωτογράφος
Επιμελητής