Ιωάννης Ασημακόπουλος
Ελλάδα


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ίσιωμα Καρυών Μεγαλοπόλεως το 1956, όπου και τελείωσε το δημοτικό. Φοίτησε και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο εξατάξιο Γυμνάσιο Μεγαλόπολης. Το 1974 εισήχθη στη Δημόσια Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου στο τμήμα Ασυρματιστών απ' όπου απεφοίτησε δόκιμος ασυρματιστής του Εμπορικού Ναυτικού και ταξίδεψε με εμπορικά καράβια για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Ολοκληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία στον Έβρο, προσλήφθηκε στη ΔΕΗ όπου εργάζεται ως Τεχνικός επί 37 χρόνια περίπου.
Οραματιζόμενος ένα καλύτερο κόσμο, στρατεύτηκε στην πολιτική στο χώρο της Αριστεράς. Έχοντας όμως "ιδεολογικά προβλήματα", όπως του καταλόγισαν οι σύντροφοί του στο κόμμα, τον διέγραψαν μετά από λίγα χρόνια. Απογοητευμένος, χωρίς όμως να το βάλλει κάτω, αποφάσισε να προσφέρει στον τόπο του και στους συμπατριώτες του μέσα από τους πατριωτικούς συλλόγους των Αθηνών. Έτσι επί δύο θητείες διατέλεσε πρόεδρος στην "Ένωση των Πατριωτικών Σωματείων Λυκόσουρας" Αρκαδίας, αλλά και επί σειρά ετών στο σύλλογο του χωριού του σε διάφορες θέσεις του ΔΣ. Από εκεί δειλά πέρασε στο χώρο της τοπικής δημοσιογραφία εκδίδοντας με την αρωγή και τη συνδρομή του Συλλόγου Ισωματαίων, το λαογραφικό περιοδικό "Οι ρίζες μας" που έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους κύκλους των συμπατριωτών του.
Κλείνοντας τον κύκλο του στους πατριωτικούς συλλόγους, με οδηγό τον αξέχαστο Άγγελο Ηλιόπουλο, ιδρυτή και εκδότη της εφημερίδας "Νέα της Μεγαλοπόλεως", πέρασε ενεργά στην τοπική δημοσιογραφία. Επί εικοσιπέντε και πλέον χρόνια με όπλο την πένα του στέκεται μαχητικός και ακούραστος εργάτης της ενημέρωσης στις επάλξεις της τοπικής δημοσιογραφίας, είτε μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας "Νέα της Μεγαλοπόλεως" είτε από τη φιλόξενη συχνότητα του ραδιοφώνου "Μεγαλόπολη fm", ενώ παράλληλα, έγραφε άρθρα, αναλύσεις, χρονογραφήματα και διηγήματα για διάφορα περιοδικά.
Λάτρης της λαϊκής παράδοσης, έγραψε δύο βιβλία λαογραφίας, "αναζητώντας τις ρίζες μας" 1995 και "Λαογραφικά Πελοποννήσου" 2013.
Συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου "Τα μυστικά και τα μυστήρια του Λυκαίου όρους" που εξέδωσε η εφημερίδα "Νέα της Μεγαλοπόλεως", και στο βιβλίο "Μορφές του Κραμποβού" με τον αγαπημένο ποιητή Ηλία Σιμόπουλο από τις Αρκαδικές εκδόσεις Επιλογή. Τέλος επιμελήθηκε τρεις ποιητικές συλλογές του μεγάλου μας ποιητή Ηλία Σιμόπουλου από τις Αρκαδικές εκδόσεις Επιλογή.

Τίτλοι:
Συγγραφέας