Βιβλίο
Ελληνική γαστρονομία
34 Έλληνες chef δημιουργούν

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Νίκος Σαράντος
Φωτογράφος: Δημήτρης Πούπαλος
Φωτογράφος: Γιάννης Δημότσης
Φωτογράφος: Δημήτρης Ντελής
Φωτογράφος:
Αθήνα
Hot Pepper
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 287
Σχήμα: 30χ30
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-88238-1-5
Σημειώσεις: Με τη συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών (Chef Club). Κείμενα: Θύμιος Βούλγαρης.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 69.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-01-2008)
Περίληψη:

[...] Η ελληνική κουζίνα, η μεσογειακή διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα, σχεδόν όλα μοναδικά στον κόσμο, ήταν και παραμένουν οδηγός στις διατροφικές συνήθειες των ευρωπαϊκών λαών -και όχι μόνο. Γι' αυτό και όταν μας έγινε η πρόταση για προβολή της Ελλάδας μέσα από ένα τέτοιο δημιούργημα, δεχτήκαμε με χαρά να γίνουμε συνοδοιπόροι σ' αυτό το ξεχωριστό τόλμημα. Άλλωστε η παράδοσή μας λέει πως ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι. Εμείς σήμερα πιστεύουμε ότι και ο έρωτας για μια χώρα περνάει απ' το στομάχι.
Η εξαιρετική αυτή προσπάθεια, με τη συμβολή πολλών διακεκριμένων ελλήνων σεφ, καρποφορεί ένα μοναδικό γαστριμαργικό δημιούργημα που συνδυάζει την παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή με τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
Η ευφυής αυτή επιχειρηματική προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα γίνει το εφαλτήριο απ' όπου, με τη βοήθεια και άλλων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, η Ελλάδα θα ταξιδέψει μέσα από πολιτιστικούς δρόμους και θα κατακτήσει και πάλι τον κόσμο.
Δημήτρης Αβραμόπουλος, Υπουργός Τουρισμού