Βιβλίο
Τσελεμεντές
Οδηγός μαγειρικής

Νικόλαος Τσελεμεντές
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
2011
σ. 190
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-503-044-5
Α/Α Τόμου: 2
Αριθμός Τόμων: 2
Σημειώσεις: Copyright: Εκδόσεις "Dominate". Η παρούσα έκδοση στηρίχθηκε στην έκδοση που κυκλοφόρησε το 1976, η οποία εκσυγχρονίστηκε γλωσσικά για τη διευκόλυνση των αναγνωστών. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Το Βήμα της Κυριακής" στις 8.10.2011.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Περιέχονται οι ενότητες:
- Θαλασσινά
- Ψάρια
- Κρέατα
- Λαχανικά
- Πουλερικά
- Κυνήγια
- Φαγητά της ώρας και κρύα φαγητά
- Διεθνής κουζίνα
- Συνταγές για μίξερ

Αναλυτικά περιεχόμενα

Ο Νικόλαος Τσελεμεντές αναμόρφωσε την ελληνική μαγειρική με την ενσωμάτωση τεχνικών της δυτικής κουζίνας. Το έργο του, είτε ως γαστρονομική πρόταση είτε, πλέον, ως καταγραφή, αναδύει για τους σύγχρονους το άρωμα μιας εποχής που έχει παρέλθει και συνέβαλε στα ελληνικά γαστρονομικά δρώμενα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καταστεί το όνομά του συνώνυμο των βιβλίων μαγειρικής έως τις μέρες μας.