Βασιλική Σγουρέλλη
Χίος
Ελλάδα


Η Βίκυ Σγουρέλλη, με καταγωγή από την Λέσβο, γεννήθηκε στη Χίο το 1978. Μέχρι και σήμερα ζει στη Χίο, την οποία αγαπά και αρνείται να εγκαταλείψει.
Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ενώ αργότερα υλοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ναυτιλία και την Ειδική Αγωγή στο Μεσογειακό Κολλέγιο και στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι. Στην πορεία πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές και επιμορφώσεις στην Ψυχολογία και στη χρήση Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση.
Το 2005 ιδρύει το γνωστό σήμερα ως "Ι L.O.V.E English Language School", το οποίο αποτέλεσε το πρώτο και μοναδικό διαφοροποιημένο πρότυπο κέντρο Αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζει να διαφοροποιείται μέχρι σήμερα στη Χίο. Με πείσμα, επιμονή και όραμα κατάφερε να ενσωματώσει νέα τεχνολογικά μέσα (ipad, εικονική πραγματικότητα) συνδυάζοντάς τα με τις πιο διακεκριμένες παιδαγωγικές μεθόδους πετυχαίνοντας τη συνεκπαίδευση.
Το 2019, ιδρύει τον εκδοτικό οίκο "Books with Shoes" στη Χίο. Στόχος της η διάδοση του πυρήνα της διδασκαλίας της μέσα από την αφήγηση. Αφού όπως πιστεύει η αφηγηματική τεχνική αποτελεί το καλύτερο μέσο για τη γνώση : "Εάν θες να σε ακούσει ένα παιδί, πες του την αλήθεια μέσα από μια φανταστική ιστορία".

Τίτλοι:
Συγγραφέας