Βιβλίο
Ισορροπημένη διατροφή
Οδηγός παραγωγής υγείας για το μαθητή του δημοτικού σχολείου

Συλλογικό έργο
Γρ. Ρίσβας
Ν. Ευσταθίου
Ν. Ορφανοπούλου
Αθήνα
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 143
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-452-012-1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 23.44€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-10-2006)
Περίληψη:

Είναι κοινή πεποίθηση ότι το σημερινό σχολείο, χωρίς να αποβάλλει το βασικό μορφωτικό του ρόλο, μπορεί και επιβάλλεται να προσφέρει με ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο ένα πλαίσιο αρχών και δραστηριοτήτων, που θα προάγουν την υγεία των παιδιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
Χωρίς να αποποιούμαστε τον καταλυτικό ρόλο του δασκάλου, χωρίς να απορρίπτουμε τις επιτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος, αντλώντας από τη μακρόχρονη εμπειρία και την ποικιλία των εκπαιδευτικών προσεγγίσεων και μεθόδων, βάζουμε τους μαθητές μας στο κέντρο των προσπαθειών και της μεθοδολογίας μας και τις γνωστικές, συναισθηματικές και κοινωνικές τους ανάγκες στο κέντρο του σχεδιασμού μιας πολύπλευρης μαθησιακής διαδικασίας.
Η εμπειρία μας, η επιμόρφωσή μας, η εξειδίκευση μας και η πολύχρονη ενασχόληση μας με προγράμματα αγωγής υγείας, μας οδήγησε να εκπονήσουμε ένα χρηστικό οδηγό για το δάσκαλο που επιθυμεί να εμπλακεί σε μια σχολική δραστηριότητα αγωγής υγείας, καθώς και μια σειρά δραστηριοτήτων για τους μαθητές, που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν δεξιότητες που να οδηγούν σε υγιείς συμπεριφορές.