Βιβλίο
Η ιστορία του ελληνικού γάλακτος και των προϊόντων του
Ι΄ τριήμερο εργασίας, Ξάνθη, 7-9 Οκτωβρίου 2005

Συλλογικό έργο
Αθήνα
Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 593
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-244-110-7
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-06-2010)
Περίληψη:

Ο τόμος συγκεντρώνει μελέτες για την ιστορία του γάλακτος, οι οποίες παρουσιάστηκαν στο αντίστοιχο Τριήμερο που οργάνωσε το ΠΙΟΠ, τον Οκτώβριο του 2005. Η έκδοση των Πρακτικών, με την ποικιλία των θεμάτων και τον αριθμό των μελετών, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη και ανάλυση των ιστορικών ζητημάτων του γάλακτος, αλλά και της σύγχρονης κατάστασης της γαλακτοκομίας.
Η παρουσίαση διαφορετικών πτυχών της γαλακτοκομίας οφείλεται στις ποικίλες ιδιότητες των μελετητών, εθνολόγων, ανθρωπολόγων, ιστορικών, αρχαιολόγων, ιατρών, γεωπόνων. Η διατροφική, οικονομική, κοινωνική αλλά και ανθρωπολογική πλευρά και σημασία του γάλακτος, αποτελούν σημαντικά σημεία του τόμου, εφόσον η γαλακτοκομική παραγωγή συνδέεται σε διαχρονικό επίπεδο με την οικοτεχνία, ενώ έχει πλέον οριστικά περάσει και στο στάδιο της εκμηχάνισης.