Βιβλίο
Η Μάρω Δούκα διαβάζει Γεώργιο Μ. Βιζυηνό

Γεώργιος Μ. Βιζυηνός
Ανθολόγος: Μάρω Δούκα
Ευθύνη Σειράς: Άρης Μαραγκόπουλος
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 237
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-406-787-9
Νεοέλληνες Κλασικοί: Οδηγίες Χρήσης 1
Σημειώσεις: Σχόλια: Μάρω Δούκα.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.14€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-11-2005)
Περίληψη:

Στη σειρά "Νεοέλληνες κλασικοί / Οδηγίες χρήσης", σύγχρονοι συγγραφείς μας προτείνουν τον προσωπικό τους "Οδηγό ανάγνωσης" για Νεοέλληνες κλασικούς πεζογράφους.
Κάθε ανάγνωση αναλαμβάνει να περιλάβει στον τόμο τα απαραίτητα στοιχεία που καθιστούν το έργο που θα προκύψει χρηστικό εργαλείο (εισαγωγή, εκτενή αποσπάσματα από το συνολικό έργο του σχολιαζόμενου συγγραφέα, διαφωτιστικά σχόλια, βιογραφικά στοιχεία κ.λπ.). Η προσωπική ανάγνωση που προκύπτει από αυτή την "παραγγελία" εκφράζει, άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο, την εκλεκτική συγγένεια του σύγχρονου συγγραφέα προς τον παλαιότερο ομότεχνό του και αποτελεί εξαιρετικό οδηγό για μια αμφίδρομη προσέγγιση της νεοελληνικής μας πεζογραφίας.
Στον παρόντα τόμο η αφηγηματική δεινότητα της Μάρως Δούκα αναδεικνύει αριστοτεχνικά την ποιητική εμβέλεια ενός μείζονος πεζογράφου μας του 19ου αιώνα, ενώ ταυτοχρόνως ταξινομεί πειστικά τη δημιουργική παρακαταθήκη του Γ. Μ. Βιζυηνού στα συμφραζόμενα της ταραγμένης εποχής του.
Ένα απολαυστικό βιβλίο για όσους αγαπούν τον Βιζυηνό, η ιδανική εισαγωγή στο έργο του για όσους τον προσεγγίζουν για πρώτη φορά.