Βιβλίο
Ο Φίλιππος Δρακονταειδής διαβάζει Δημήτριο Βικέλα

Επιμέλεια: Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής
Ανθολόγος: Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής
Ευθύνη Σειράς: Άρης Μαραγκόπουλος
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 197
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-406-791-6
Νεοέλληνες Κλασικοί: Οδηγίες Χρήσης 3
Σημειώσεις: Σχόλια: Φίλιππος Δ. Δρακονταειδής.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.14€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 01-11-2005)
Περίληψη:

Στη σειρά "Νεοέλληνες κλασικοί / Οδηγίες χρήσης", σύγχρονοι συγγραφείς μας προτείνουν τον προσωπικό τους "Οδηγό ανάγνωσης" για Νεοέλληνες κλασικούς πεζογράφους.
Κάθε ανάγνωση αναλαμβάνει να περιλάβει στον τόμο τα απαραίτητα στοιχεία που καθιστούν το έργο που θα προκύψει χρηστικό εργαλείο (εισαγωγή, εκτενή αποσπάσματα από το συνολικό έργο του σχολιαζόμενου συγγραφέα, διαφωτιστικά σχόλια, βιογραφικά στοιχεία κ.λπ.). Η προσωπική ανάγνωση που προκύπτει από αυτή την "παραγγελία" εκφράζει, άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο, την εκλεκτική συγγένεια του σύγχρονου συγγραφέα προς τον παλαιότερο ομότεχνό του και αποτελεί εξαιρετικό οδηγό για μια αμφίδρομη προσέγγιση της νεοελληνικής μας πεζογραφίας.
Στον παρόντα τόμο ο κοσμοπολίτης Δημήτριος Βικέλας διασταυρώνεται εν πλήρει δράση με τον κοσμοπολίτη συγγραφέα Φίλιππο Δρακονταειδή στο σκηνικό μιας φανταστικής Αθήνας που ευφυέστατα πλάθεται εδώ με τα αυθεντικά στοιχεία της εποχής και του βίου του Βικέλα.
Ένα απολαυστικό βιβλίο για όσους εκτιμούν τον Δημήτριο Βικέλα, η ιδανική εισαγωγή για όσους τον προσεγγίζουν το έργο του για πρώτη φορά.