Βιβλίο
Φίλιππος, ο τελευταίος των Μακεδόνων
Ιστορικό μυθιστόρημα

Γιώργος Μπουλακάκης
Αθήνα
Εμπειρία Εκδοτική
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 361
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-417-136-1
Σταθμός στη Σύγχρονη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.86€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-11-2005)
Περίληψη:

Αν και Μακεδόνας, πρέπει να ομολογήσω πως αγνοούσα την ύπαρξη του Φιλίππου, του νόθου γιου του βασιλιά Περσέα της Μακεδονίας του 2ου π.Χ. αιώνα, που με μεγάλη μαεστρία ο Γιώργος Μπουλακάκης έκανε ήρωα ενός τόσο σπουδαίου βιβλίου. Φαίνεται πως η γνώση, εκτός από εγγενή φιλομάθεια, απαιτεί και αστυνομικό δαιμόνιο, κάτι που διαθέτει ο συγγραφέας του ιστορικού αυτού μυθιστορήματος. Το να ψάχνεις τη συνέχεια της Ιστορίας, να αντλείς έμπνευση από πρόσωπα λιγότερο γνωστά, αλλά το ίδιο ή, πολλές φορές, περισσότερο σημαντικά στην εξέλιξή της και να προσφέρεις στον αναγνώστη απόλαυση και την ίδια στιγμή γνώση, αποτελεί ιδιαίτερο συγγραφικό προτέρημα που προσωπικά θαυμάζω.
Όταν λοιπόν ο βασιλιάς εμπιστεύεται στον αφοσιωμένο αξιωματικό του την τύχη του γιου του, με την ελπίδα να επιστρέψει κάποτε αυτός νικητής στη γη των προγόνων του, ένα περιπετειώδες οδοιπορικό ξεκινά. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που μοιάζει τόσο στη δική μας, με την άνοδο της μόνης υπερδύναμης, της Ρώμης, και την παρακμή του παλαιού κόσμου.
Σας παρουσιάζω λοιπόν ένα αποκαλυπτικό για τη μακραίωνη συνέχεια της Μακεδονίας βιβλίο και ένα συγγραφέα που, με σεβασμό στην ιστορικότητα των γεγονότων, ξέρει να σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και να σε συγκινεί.
Διαβάστε αυτό το ιστορικό μυθιστόρημα... (Βασίλης Βασιλικός)

Κριτικές - Παρουσιάσεις: