Βιβλίο
Θεές σε κάθε γυναίκα
Ισχυρά αρχέτυπα στις ζωές των γυναικών

Τζιν Σινόντα Μπόλεν
Επιμέλεια: Νίκος Μπακουνάκης
Μετάφραση: Έφη Ματθιοπούλου
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 494
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1135-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Goddesses in everywoman
Ψυχολογία
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.31€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-11-2005)
Περίληψη:

Γιατί κάποιες γυναίκες θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό το γάμο και την απόκτηση παιδιών, ενώ άλλες θέτουν ως πρώτη τους προτεραιότητα την ανεξαρτησία και την επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων; Γιατί κάτω από κάποιες συγκεκριμένες συνθήκες μια γυναίκα μπορεί να είναι μια εξωστρεφής, λογική επαγγελματίας που δίνει μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια, ενώ άλλοτε μεταμορφώνεται σε εσωστρεφή σπιτόγατα;
Όσο πιο περίπλοκη είναι μια γυναίκα, υποστηρίζει η δρ Μπόλεν, τόσο πιθανότερο είναι να έχουν ενεργοποιηθεί εντός της πολλές θεές. Η γυναίκα αυτή, όπως όλες μας, καλείται να αποφασίσει το αρχέτυπο ποιας θεάς θα καλλιεργήσει και ποιας θα περιορίσει, ώστε να εξελιχθεί η προσωπικότητά της. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα σας βοηθήσει να το επιτύχετε.
Οι μύθοι είναι σαγηνευτικές ιστορίες που γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέρουσες όταν αντιλαμβανόμαστε πως μπορούν να αποκαλύψουν βαθύτερες αλήθειες για τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Η αναλύτρια της σχολής Γιουνγκ Τζιν Σινόντα Μπόλεν δίνει ξανά ζωή στο ελληνικό πάνθεον φέρνοντας στο φως την εσώτερη αρχετυπική του φύση και ανακλώντας τη δύναμη του μύθου στην προσωπική ζωή μας. Από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε τη φυσική πορεία από το μύθο στο αρχέτυπο και από εκεί στην ατομική ψυχολογία και θα συνειδητοποιήσουμε ότι οι θετικές και αρνητικές πλευρές μας συνδέονται με τις ιδιότητες κάποιας συγκεκριμένης θεάς που κυριαρχεί στην ψυχή μας, θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτογνωσία, άρα και δυνατότητα εξέλιξης.