Βιβλίο
Φόνος στο πανεπιστήμιο

Batya Gur
Μετάφραση: Έλλη Έμκε
Αθήνα
Περίπλους
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 524
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8151-69-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Literary murder
Ξένη Αστυνομική Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 18.86€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Η συγγραφέας του "Φόνος Σάββατο πρωί" επιστρέφει με ένα ακόμα αστυνομικό μυθιστόρημα, γεμάτο αγωνία και ανατροπές...
Ο αρχιεπιθεωρητής Μιχαέλ Οχαγιόν πρέπει να διελευκάνει τη βίαιη δολοφονία ενός φημισμένου κριτικού και καθηγητή λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, που συγχρόνως ήταν και ένας από τους πιο αγαπητούς ποιητές της χώρας του. Την ίδια στιγμή, χιλιόμετρα μακριά, ένα εξέχον, νεώτερο στέλεχος της ίδιας, άτυπης λογοτεχνικής κοινότητας χάνει τη ζωή του σε μια, φαινομενικά "αθώα", υποβρύχια κατάδυση.
Τη φορά αυτή, ο αρχιεπιθεωρητής καλείται να αντιμετωπίσει βαθιά πνευματικά και ηθικά διλήμματα που αφορούν τη σχέση του καλλιτέχνη με το έργο του, καθώς και το ακανθώδες ζήτημα της λογοκλοπίας, ενώ ένα ολόκληρο πανεπιστημιακό τμήμα είναι γεμάτο υπόπτους.
Στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει το μυστήριο που καλύπτει το φόνο (ή μήπως ήταν δύο οι φόνοι, τελικά;), ο Οχαγιόν θα βυθιστεί σε έναν ανελέητο ακαδημαϊκό κόσμο που θα του φέρει στο νου τα δικά του χρόνια στο πανεπιστήμιο.
Ο "Φόνος στο πανεπιστήμιο" είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κόβει την ανάσα - και συγχρόνως μια αποκαλυπτική ματιά στην κοινωνία, την πνευματική ελίτ και την κουλτούρα του Ισραήλ.