Βιβλίο
Ο Ανατολίτης
Το μυστήριο μιας παράξενης και ριψοκίνδυνης ζωής

Τομ Ρέις
Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 634
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-411-6
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Orientalist: Solving the mystery of a strange and dangerous life
Η Περιπέτεια του Ανθρώπου
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Η αληθινή συναρπαστική ιστορία του συγγραφέα-αίνιγμα Κουρμπάν Σαΐντ, με φόντο τα σαρωτικά γεγονότα του 20ού αιώνα. Μια ζωή σαν μυθιστόρημα.
Απατεώνας; Μεγαλοφυΐα; Ένας κυνηγημένος άνθρωπος; Ποιος ήταν στ' αλήθεια ο συγγραφέας Κουρμπάν Σαΐντ;
Γεννημένος το 1905, γιος ενός Εβραίου μεγιστάνα του πετρελαίου στο Μπακού και μιας Ρωσίδας επαναστάτριας, διέφυγε την κομμουνιστική λαίλαπα μ' ένα καραβάνι, έζησε ασυνήθιστες περιπέτειες στις χώρες του Καυκάσου και της Δυτικής Ασίας, πέρασε από τη Ρώμη και το Παρίσι και κατέληξε στο Βερολίνο, όπου μεταμορφώθηκε σε μουσουλμάνο πρίγκιπα κι έγινε επιτυχημένος συγγραφέας εκδίδοντας τα βιβλία του με ψευδώνυμα.
Ακολουθώντας την πορεία του ανθρώπου αυτού, ο Τομ Ρέις μας μεταφέρει σε παράξενους κόσμους και ξεχασμένους πολιτισμούς, σκιαγραφεί ξεχωριστές προσωπικότητες με τις οποίες ήρθε σ' επαφή ο Σαΐντ, όπως τον Στάλιν και τον Ναμπόκοφ, ενώ παράλληλα μας δίνει μια συναρπαστική εικόνα του εικοστού αιώνα ως το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και των σαρωτικών γεγονότων που άλλαξαν την όψη του κόσμου.
Ένα βιβλίο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ιστορικό, βιογραφικό ή ακόμα και αστυνομικό θρίλερ. Ένα ανάγνωσμα πλούσιο σε πρόσωπα, γεγονότα, ιδέες. Μια καταγραφή ενός κόσμου που δεν υπάρχει πια.