Βιβλίο
Το σημειωματάριο του Μιχαήλ Άγγελου

Πολ Κρίστοφερ
Μετάφραση: Μάτα Σαλογιάννη
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 374
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1156-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Michelangelo's notebook
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.31€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 13-12-2005)
Περίληψη:

Το "Σημειωματάριο του Μιχαήλ Άγγελου" είναι ένα μυθιστόρημα που εξελίσσεται με συγκλονιστικό ρυθμό καθηλώνοντας με τις ανατροπές του τον αναγνώστη.
Ηρωίδα του είναι μια ανυποψίαστη νεαρή γυναίκα, η οποία βρίσκεται άθελά της στο επίκεντρο μιας επικίνδυνης συνωμοσίας που εξυφαίνεται σε δύο ηπείρους διατρέχοντας διάστημα μεγαλύτερο των πενήντα χρόνων.
Η Φιν Ράιαν, μια όμορφη και έξυπνη φοιτήτρια ιστορίας της τέχνης στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, κάνει τυχαία μια συγκλονιστική ανακάλυψη: το σχέδιο της ανατομής ενός πτώματος, έργο του Μιχαήλ Άγγελου που πιθανολογείται ότι προήλθε από το μυθικό σημειωματάριο του καλλιτέχνη. Το ίδιο βράδυ όμως κάποιος μπαίνει στο διαμέρισμα της Φιν, δολοφονεί το φίλο της και κλέβει τα σκίτσα της από το σχέδιο.
Προσπαθώντας να σωθεί, η Φιν απευθύνεται στο μοναδικό άνθρωπο που μπορεί ίσως να τη βοηθήσει, τον αινιγματικό Μάικλ Βαλεντάιν. Μαζί αρχίζουν μια τρελή περιπλάνηση στην πόλη και στις σελίδες της ιστορίας, αποφασισμένοι να προλάβουν έναν εκδικητικό δολοφόνο και να αποκαλύψουν ένα φοβερό μυστικό από τις τελευταίες ημέρες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Ένα μυστικό κρυμμένο στη σκοτεινή, δαιδαλώδη καρδιά του Βατικανού...