Βιβλίο
Δωδεκάνησα
Τα μαργαριτάρια της Μεσογείου
Dodecanese: The Pearls of the Mediterranean

Φωτογράφος: Νίκος Κασέρης
Συλλογικό έργο
Ηλίας Ε. Κόλλιας
Φώτης Βαρέλης
Αντώνης Νικολής
Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης
Σοφία Γιαννάτου
Κώστας Μ. Σταματόπουλος
Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
Ευγενία Φακίνου
Μιχάλης Κουμπιός
Ζαχαρίας Ν. Τσιρπανλής
Μαρία Μιχαλάκη - Κόλλια
Μανόλης Μαυρολέων
Λίντα Μπενγκλίς
Τίτσα Πιπίνου
Καίτη Σπύρου - Καπαδάκη
Μετάφραση: Ευγενία Λεωτσάκου - Πετρίδου
Ρόδος
Kasseris Publications
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 323
Σχήμα: 27χ29
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-87007-8-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Πρόλογος: Γιάννης Μαχαιρίδης, Νομάρχης Δωδεκανήσου, Νίκος Κασέρης, φωτογράφος-εκδότης. Ιστορικό σημείωμα: Ηλίας Ε. Κόλλιας.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 69.31€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-02-2006)
Περίληψη:

Μια περιπλάνηση στα νησιά της Δωδεκανήσου, έστω και μέσα από την οπτική πανδαισία αυτού του λευκώματος είναι συναρπαστική. Είναι μια πρόκληση για τον εραστή της γνώσης και της ομορφιάς, για τον επισκέπτη, για όλους μας... Ένας ολόκληρος κόσμος αποτυπώνεται στις εικόνες, σε παραλλαγές. Αφρός, κύμα και αμμουδιές, βράχια στριμωγμένα από τους αφρούς των κυμάτων, και μοναστήρια και εκκλησίες, βοτσαλωτά και ξερολιθιές, και πλεούμενα όλων των ειδών, χορός και τραγούδι, και προσκύνημα. Αποτυπώματα πολιτισμών, η αιώνια ομορφιά της γης μας και της θάλασσας, καταγραμμένα στο χαρτί. [...]
Φως και ομορφιά του Δωδεκανησιακού συμπλέγματος, χαρακιές της ιστορίας στο σώμα των νησιών μας, ορατές στο καθημερινό διάβα του νησιώτη, του επισκέπτη μας. Τριγυρίζουμε και πάλι στα σοκάκια των νησιών μας, περπατάμε στις παραλίες τους και παραμένουμε φανατικοί λάτρεις του πολιτισμού τους.
Μια ακόμα πρόκληση για ένα ταξίδι πραγματικά συναρπαστικό...

(Γιάννης Μαχαιρίδης, Νομάρχης Δωδεκανήσου)

Τα νησιά της Δωδεκανήσου λάμπουν στα μάτια μας σαν αληθινά μαργαριτάρια της θάλασσας. Αυτό συμβαίνει πάντα σ' όλες τις εποχές και τους καιρούς: στην ηρεμία της άνοιξης, στα μελτέμια του καλοκαιριού και στους φουρτουνιασμένους νοτιάδες του χειμώνα. Αγαπώ την ομορφιά τους, τα βράχια, τις παραλίες, τα βουνά, τον αρχαίο και σύγχρονο πολιτισμό τους, αλλά ιδιαίτερα τους κατοίκους. Αυτά προσπάθησα να καταγράψω με την φωτογραφική μου μηχανή. Ελπίζω να κατάφερα να μεταδώσω στον αναγνώστη την επίδραση που είχαν πάνω μου η ομορφιά και το φως αυτών των μαργαριταριών του Αιγαίου και ότι θα μοιραστεί μαζί μου τη συναισθηματική και οπτική αυτή διαδρομή.
Στη διαδρομή αυτή μας συντροφεύουν τα από καρδιάς κείμενα διακεκριμένων δωδεκανησίων αλλά και φίλων της Δωδεκανήσου που μας εισάγουν σε κάθε νησί. Τους ευχαριστώ για την ευγενική τους συμμετοχή στο βιβλίο. [...]
Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλω στο φίλο αρχαιολόγο Ηλία Κόλλια για την ιστορική εισαγωγή, και στις διευθύνσεις ΚΒ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, της 4ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθώς και του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ροδίων για την παραχώρηση φωτογραφιών από παλαιότερες συνεργασίες μας. Επίσης, στον Αντώνη Σ. Μαΐλλη για τις φωτογραφίες από το αρχείο του.
Για την υποστήριξή τους ευχαριστώ τον Όμιλο Επιχειρήσεων Καμπουράκη, τον κ. Ηλία Κοτιάδη, πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, επίσης και τον κ. Βασίλη Μηναΐδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.
Τέλος τις πιο θερμές μου ευχαριστίες εκφράζω στη Νομαρχία Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα στον Νομάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, πρόεδρο επίσης του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δωδεκανήσου, για την ενθάρρυνση και στήριξή του.

(Νίκος Κασέρης)