Βιβλίο
Η γλώσσα του φιδιού

Χιτόμι Κανεχάρα
Μετάφραση: Γιάννης Σπανδωνής
Αθήνα
Ωκεανίδα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 126
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-410-414-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιαπωνικά μετάφραση από αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Snakes and Earrings
Βραβεία:

Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Πρώτο μυθιστόρημα (2004) της 19χρονης τότε Γιαπωνέζας συγγραφέως Χιτόμι Κανεχάρα, η "Γλώσσα του φιδιού" βραβεύτηκε με το κορυφαίο ιαπωνικό λογοτεχνικό βραβείο, το Ακουταγκάβα για τη λογοτεχνική του αξία αλλά και ως αντιπροσωπευτικό μιας σύγχρονης "καλτ" κουλτούρας της νεολαίας.

Η Λούι είναι όμορφη, δεκαεννιά χρονών - και πλήττει. Όταν γνωρίζει τον Άμα σ' ένα μπαρ, μαγεύεται από τη διχαλωτή γλώσσα του. Πηγαίνει αμέσως να συζήσει μαζί του και τρυπάει και τη δική της γλώσσα. Αποφασισμένη να ξεπεράσει τα όριά της, ζητάει από το φίλο του Άμα, τον Σίμπα, να της σχεδιάσει ένα υπέροχο τατουάζ στην πλάτη. Εκείνο όμως που ζητάει για πληρωμή ο Σίμπα, οδηγεί τη Λούι σ' ένα άγριο ερωτικό τρίγωνο.

Μετά από μια βίαιη συμπλοκή στα σοκάκια του Τόκιο, ο Άμα εξαφανίζεται και η Λούι πρέπει να κάνει τις επιλογές της...

"Η γλώσσα του φιδιού" έγινε αμέσως μπεστ σέλερ στην Ιαπωνία, έχοντας πουλήσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο αντίτυπα. Ένας από τους κριτές του βραβείου Ακουταγκάβα, ο διάσημος συγγρ��φέας Ρίου Μουρακάμι, είπε ότι το βιβλίο της "επιλέχθηκε εύκολα ως το κορυφαίο, συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από οποιοδήποτε άλλο έργο από τον καιρό που έγινα μέλος της κριτικής επιτροπής".