Βιβλίο
Οι φύλακες των μυστικών

Λέσλι Σίλμπερτ
Μεταφραστής: Γιώργος Μπαρουξής
Αθήνα
Μίνωας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 528
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-699-255-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The intelligencer
Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Εξαντλημένο
Τιμή: 5.09€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 30-04-2013)
Περίληψη:

Λονδίνο, 1593: Στο ελισαβετιανό Λονδίνο ένα δίκτυο κατασκόπων ξεκινάει από το παλάτι και απλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Καθώς οι ραδιουργίες των αλληλοσπαρασσόμενων πλευρών δίνουν και παίρνουν, ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Κρίστοφερ Μάρλοου αφήνει κάθε βράδυ την πένα του και γλιστράει στα υγρά σοκάκια για να παρακολουθήσει υπόπτους, να κυνηγήσει τους εχθρούς του και να λύσει μυστήρια που έχουν να κάνουν με την ίδια τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Νέα Υόρκη, σήμερα: Μια κλοπή και μια σειρά από μυστηριώδη εγκλήματα φέρνουν στο φως μια παμπάλαια συλλογή κωδίκων, που μόνο η Κέιτ, ιστορικός της τέχνης και πράκτορας ενός μοντέρνου κατασκοπευτικού δικτύου, μπορεί να αποκρυπτογραφήσει. Καθώς αναλαμβάνει την υπόθεση, αντιλαμβάνεται πως κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν στοιχεία τεσσάρων αιώνων προκειμένου να προστατεύσουν κάποια σκοτεινά μυστικά, ικανά να αλλάξουν τη μοίρα του σύγχρονου κόσμου.
Καθώς οι δύο παράλληλες αφηγήσεις εκτυλίσσονται στη σύγχρονη εποχή και στην Αγγλία του 16ου αιώνα, και καθώς η Κέιτ πλησιάζει να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από το γεμάτο ερωτηματικά θάνατο του Μάρλοου, ετοιμάζεται να σφραγίσει μια παρόμοια μοίρα για τον εαυτό της.