Βιβλίο
Σε βλέπω

Linda Howard
Μετάφραση: Ρηγούλα Γεωργιάδου
Αθήνα
Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 335
Σχήμα: 18χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-450-850-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Now You See Her
Bell Best Seller 850
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-01-2006)
Περίληψη:

Η Πάρις Σουίνι, ταλαντούχα ζωγράφος, έχει καταφέρει ήδη στα τριάντα της να καταξιωθεί στον καλλιτεχνικό χώρο. Τα έργα της πωλούνται σε μια αριστοκρατική γκαλερί της Νέας Υόρκης που ανήκει στη φίλη της, Κάντρα Γουέρθ, και η δημοτικότητά της βρίσκεται στα ύψη. Η Σουίνι, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι δικοί της άνθρωποι, λατρεύει τη δουλειά της και είναι ικανοποιημένη από τη ζωή της.
Κάποια στιγμή, όμως, αρχίζει να προσέχει κάποιες περίεργες αλλαγές. Οι φωτεινοί σηματοδότες γίνονται πράσινοι μόλις πλησιάζει. Τα φυτά της ανθίζουν εκτός εποχής. Κι αν αυτές είναι ίσως απλές συμπτώσεις, δεν μπορεί να αγνοήσει τα όνειρά της -έντονα, ολοζώντανα, γεμάτα οργιώδη χρώματα- που επηρεάζουν τη δουλειά της. Ούτε και μια ανεξήγητη αίσθηση ανησυχίας που συνεχώς μεγαλώνει μέσα της... Ξαφνικά, ενδίδοντας σε μια ακατανίκητη έλξη, ζει μια νύχτα καυτού πάθους με τον εκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Γουέρθ, τον εν διαστάσει σύζυγο της Κάντρα. Ωστόσο οι πραγματικοί κίνδυνοι των παρορμήσεων που την κυριεύουν αποκαλύπτονται εκεί που δε θα περίμενε ποτέ: στα έργα της.
Έπειτα από μια έκρηξη δημιουργικότητας που ελάχιστα θυμάται, η Σουίνι ανακαλύπτει ότι έχει ζωγραφίσει μια τρομακτική εικόνα -μια ρεαλιστικότατη σκηνή φόνου. Αγνοώντας τις επιταγές της λογικής της, επιστρέφει στον καμβά ξανά και ξανά, προσθέτοντας κάθε τόσο καινούργιες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες -ένα παπούτσι, το σώμα του θύματος και, σύντομα, το πρόσωπό του. Αλλά όταν διαπράττεται ένας συγκλονιστικός πραγματικός φόνος που αντικαθρεπτίζει πιστά το έργο της, πέφτει πάνω της η σκιά της υποψίας. Τώρα, με κάθε πινελιά που προσθέτει, κινδυνεύει να ενοχοποιηθεί με την ανεξήγητη γνώση ενός εγκλήματος. Και κάθε της επιθυμία -ακόμα και η παράφορη έλξη της για τον Ρίτσαρντ- σκιάζεται από αβεβαιότητα και τις αλλεπάλληλες φρικτές αποκαλύψεις καθώς αγωνίζεται να ξεσκεπάσει ένα δολοφόνο...