Βιβλίο
Το μυστικό του Brokeback Mountain
Διηγήματα

Άννυ Πρου
Μεταφραστής: Αύγουστος Κορτώ
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 268
Σχήμα: 22χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-4161-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Close Range
Συγγραφείς απ' όλο τον Κόσμο
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-10-2008)
Περίληψη:

Τα διηγήματα από "Το μυστικό του Brokeback Mountain" εκτυλίσσονται στις ερημιές του Γουαϊόμινγκ. Ένας πικραμένος γέρος σε μια πορεία αναζήτησης της πεισματικά ξεχασμένης νιότης του. Ένας νέος που βλέπει τον κόσμο γύρω του να γκρεμίζεται, μαζί με τα όνειρά του. Παλιοί θρύλοι, οικογενειακά μυστικά. Έρωτες που δε χωράνε στα μέτρα των ανθρώπων. Φιγούρες άλλοτε φαιδρές κι άλλοτε τραγικές, φιγούρες ανυπόφορα μόνες, αντιμέτωπες με την αγριότητα της ψυχής αλλά και της φύσης. Με υλικά την έσωθεν κι έξωθεν ερημιά, η Άννυ Πρου ζωγραφίζει το συγκλονιστικό πορτρέτο ανθρώπων που, ρημαγμένοι απ' τη ζωή, επιμένουν να ελπίζουν. Ανθρώπων που τους περιέχουμε και μας περιέχουν.
Το ομότιτλο διήγημα που μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη είναι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, «το σημαντικότερο αμερικανικό φιλμ εδώ και χρόνια». Ο σκηνοθέτης Ανγκ Λι αναφέρει πως «για να φτιάξεις μια μεγάλη ερωτική ιστορία, πρέπει να υπάρχει σε αυτήν ένα μεγάλο εμπόδιο». Και για τους κεντρικούς ήρωες, τους καουμπόυδες Τζακ και Ένις, δεν υπάρχει μεγαλύτερο εμπόδιο από τη συμβατικότητα, την παράδοση, την αναζήτηση της ταυτότητας και τα αντικρουόμενα όρια του συντηρητισμού και των βαθύτερων επιθυμιών.
Το βιβλίο αγκαλιάστηκε από τους κριτικούς με θερμότατα σχόλια. Η εφημερίδα Boston Herald έγραψε: «Άγριος ρεαλισμός, μακάβριο χιούμορ και μια νότα υπερφυσικού. Η Πρου είναι μια σύγχρονη Σεχραζάντ, μαγεμένη με την ομορφιά της φύσης». Και το περιοδικό Elle αναφέρει: «Η Πρου γράφει με ακρίβεια για τους χαμένους, διεφθαρμένους, συχνά βίαιους χαρακτήρες της, ο ψυχικός δεσμός των οποίων με τη γη τους είναι ο πυρήνας αυτών των ιστοριών που κόβουν την ανάσα».

Κριτικές - Παρουσιάσεις: