Βιβλίο
Ανάμεσα σε δύο Ελλάδες
Η εκκρεμής μεταρρύθμιση 1996-2003

Φοίβος Καρζής
Αθήνα
Πόλις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 291
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-435-079-7
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.28€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 03-02-2006)
Περίληψη:

Τι άφησε πίσω της η οκταετία Σημίτη; Γιατί παρέμεινε εκκρεμές το εγχείρημα του εκσυγχρονισμού; Γιατί πέτυχε όσα πέτυχε και πού οφείλονται οι αποτυχίες της; Πώς την ήθελαν οι πρωταγωνιστές της και πώς την αντιλήφθηκε η κοινωνία; Πότε χάθηκε το στοίχημα της ιδεολογικής ηγεμονίας για τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις; Τι συνέβη το 2000; Πότε δημιουργήθηκε και πότε ξεθύμανε ο μεταρρυθμιστικός οίστρος;
Τα ερωτήματα δεν έχουν ιστορικό χαρακτήρα. Oι απαντήσεις θα συνθέσουν τον καμβά για να κάνει η Ελλάδα τις επιλογές της - ορθολογισμός ή εθνοκεντρισμός, συμμετοχή ή περιχαράκωση, εξωστρέφεια ή φοβικότητα. Η αναζήτηση αφορά την Ελλάδα εξίσου με το ΠΑΣOΚ, την Κεντροαριστερά και την Αριστερά, που περνούν την περίοδο της αμηχανίας μπροστά στο καινούργιο και το αδιαμόρφωτο.
Κοιτάζοντας "Ανάμεσα σε δύο Ελλάδες", τις όψεις μιας αμφίθυμης χώρας, γεμάτης αντιθέσεις και αντικρουόμενα αισθήματα, το βιβλίο αυτό επιχειρεί το είδος του απολογισμού που είναι προϋπόθεση ώστε να ανοίξει ξανά η συζήτηση για το αύριο της Ελλάδας και της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας.