Βιβλίο
Γιάννης Α. Παπαϊωάννου
Ο συνθέτης, ο δάσκαλος: Αναζήτηση και πρωτοπορία

Συλλογικό έργο
Ραλλού Βογιατζή
Δημήτρης Γιάννου
Κωστής Δεμερτζής
Γιώργος Κοκκώνης
Μαρία Ντούρου
Χάρης Ξανθουδάκης
Κώστας Χάρδας
Μεταφραστής: Αλεξάνδρα Ντούμα
Μεταφραστής: Λεονόρα Ναβάρι
Επιμελητής: Χάρης Σπυρόπουλος
Επιμελητής: Βάσω Κυριαζάκου
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 190
Σχήμα: 32χ24
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8347-11-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Βιβλιοθήκη του Μουσείου Μπενάκη · Ιστορικά Αρχεία
Σημειώσεις: Kατάλογος έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη - Κεντρικό κτίριο, Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας, μεταξύ 26 Ιανουαρίου - 1 Μαρτίου 2004. Πρόλογος: Άγγελος Δεληβορριάς. Εισαγωγή: Βαλεντίνη Τσέλικα. Οι περιλήψεις των κειμένων είναι στα αγγλικά.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 24-01-2011)
Περίληψη:

Η παρούσα έκδοση, "Γ.Α. Παππαϊωάννου: Ο συνθέτης, ο δάσκαλος. Αναζήτηση και πρωτοπορία", καρπός της ομώνυμης έκθεσης, στοχεύει να αποκαλύψει την προσωπικότητα του δημιουργού και να δώσει στο ευρύτερο κοινό ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του πολύπλευρου έργου του συνθέτη και δασκάλου, ο οποίος σφράγισε τη σύγχρονη ελληνική μουσική και διαμόρφωσε τη νεότερη γενιά των Ελλήνων μουσικών.

Κίνητρο για την οργάνωση της έκθεσης υπήρξε η παρουσίαση του έργου του, μέσα από το πλούσιο και άρτια οργανωμένο αρχείο του, το οποίο δωρίθηκε στα "Ιστορικά Αρχεία" του Μουσείου Μπενάκη από τη σύζυγο του Ειρήνη Γ. Παπαϊωάννου, ένα χρόνο μετά το θάνατό του, το 1990. Από τότε, μεγάλος αριθμός μελετητών έχει εντρυφήσει σ' αυτό και πολλοί νέοι μουσικολόγοι έχουν εκπονήσει μελέτες, διατριβές ή μεταπτυχιακές εργασίες. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο μιας γενικότερης πολιτικής για την ανάδειξη του έργου των Ελλήνων δημιουργών, των οποίων τα αρχεία φυλάσσονται στο Μουσείο Μπενάκη.[...]

Βαλεντίνη Τσελίκα, υπεύθυνη Τμήματος Ιστορικών Αρχείων