Βιβλίο
Ακόλαστη Αυγούστα
Η μετάνοια και η τραγική πτώση της αυτοκράτειρας Ζωής: Ιστορικό μυθιστόρημα

Γεώργιος Ρούσσος
Αθήνα
Modern Times
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 365
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-441-315-7
ISBN Σετ 960-441-210-8
Α/Α Τόμου: 2
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.14€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-02-2006)
Περίληψη:

Δύο γυναίκες ορίζουν την τύχη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η αυτοκράτειρα Ζωή, σύζυγος του Μονομάχου, γεύεται τον έρωτα άπληστα και συνδαυλίζει την ασίγαστη φιλαρχία της. Απολαμβάνει όλη τη δόξα και το μεγαλείο που της προσφέρει το υπέρτατο αξίωμά της, αλλά η ακόρεστη ερωτομανία της δεν την αφήνει να χαρεί τα βασιλικά αγαθά. Από την άλλη, η Σκλήραινα, η σαγηνευτική και φιλόδοξη ερωμένη του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Θ' του Μονομάχου, βασανίζεται από τις ανικανοποίητες φιλοδοξίες της.
Σύντομα οι δυο γυναίκες θα επιδοθούν σε έναν αδυσώπητο αγώνα αλληλοεξόντωσης. Συνωμοσίες και εγκλήματα στο βωμό του πάθους και της φιλοδοξίας συνταράσσουν τα ανάκτορα σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τη Βασιλεύουσα.
Στη δύση της ζωής της, η ακόλαστη Αυγούστα μετανοεί και στρέφεται στα θεία. Διάδοχός της στέφεται η Θεοδώρα. Θα προσπαθήσει να διαχωρήσει τους ρόλους κράτους-Εκκλησίας και να περιορίσει την επίδραση του πατριάρχη Κηρουλάριου στον εκάστοτε αυτοκράτορα. Το τέλος, όμως, για τη Θεοδώρα θα είναι τραγικό...