Βιβλίο
Σασπένς καραμελέ
Οι εξαίσιες "εγκληματικές" συνταγές της Άγκαθα Κρίστι

Ανν Μαρτινετί
Φρανσουά Ριβιέρ
Φωτογράφος: Φιλίπ Ασσέ
Μετάφραση: Σέβη Σπυριδογιαννάκη
Επιμέλεια: Αρετή Κολλάτου
Αθήνα
Ηλέκτρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 175
Σχήμα: 22χ22
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6627-32-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Crèmes et châtiments: Recettes délicieuses et criminelles d' Agatha Christie
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 27.01€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-03-2006)
Περίληψη:

Σε πενήντα από τα περίπου ογδόντα μυθιστορήματά της, η Άγκαθα Κρίστι "σκοτώνει" τους ήρωές της, όχι με πιστόλια, λοστούς και στιλέτα αλλά με δηλητηριασμένα ποτά και εδέσματα.
Η Ανν Μαρτινετί και ο Φρανσουά Ριβιέρ, συγγραφείς αυτού του βιβλίου και παθιασμένοι μελετητές του φαινομένου "Άγκαθα Κρίστι", είχαν μια έξυπνη ιδέα: αφαίρεσαν το αρσενικό, τη στρυχνίνη και τις άλλες θανατηφόρες ουσίες από τα εν λόγω πιάτα και τα παρέδωσαν αμόλυντα -αλλά ποτέ αποστειρωμένα- στον αναγνώστη.
Ό,τι εν τέλει προέκυψε είναι κάτι πολύ περισσότερο από 100 θαυμάσιες συνταγές - έστω κι αν αυτές είναι ικανές να ανατρέψουν την άποψη πολλών για την «κακοσυστημένη» βρετανική κουζίνα. Μέσα από τις δεκάδες λεπτές μυρωδιές, τις μαρμελάδες, τις ομελέτες, τις τούρτες, τις τάρτες, τις κρέμες και τα φρούτα, συναντάμε ξανά την πραγματική αρχοντιά του πρωινού, την ιεροτελεστία της ώρας του τσαγιού, το κλίμα των ευρωπαϊκών, υπαίθριων πικ-νικ και βεβαίως τις διασημότερες αστυνομικές ιστορίες του κόσμου.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Κώστας Θ. ΚαλφόπουλοςΣτην κουζίνα της συγγραφέως"The Books' Journal"97Απρίλιος 2019
Ελεάννα ΒλαστούΛογοτεχνική κουζίνα"Athens Voice"30220/5/2010
Χρήστος ΣιάφκοςΣασπένς καραμελέΠεριοδικό "Τηλέραμα"26/12/2009