Βιβλίο
Θρησκευτική παιδεία και σύγχρονη κοινωνία
Θέσεις και αντιθέσεις

Συλλογικό έργο
Εισήγηση: Ιωάννης Αγγελόπουλος
Εισήγηση: Στέλιος Αραβαντινός
Εισήγηση: π. Ευάγγελος Γκανάς
Εισήγηση: Σταύρος Ζουμπουλάκης
Εισήγηση: Δημήτρης Καραγιάννης
Εισήγηση: Αναστάσιος Μαρίνος
Εισήγηση: Παντελής Μπουκάλας
Εισήγηση: Νίκος Ξυδάκης
Εισήγηση: Αικατερίνη Πενιρτζή
Εισήγηση: Ιωάννης Σιάχος
Αθήνα
Εν πλω
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 319
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-88738-9-6
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-03-2006)
Περίληψη:

Εισηγήσεις - Συζητήσεις από τη διημερίδα που οργάνωσε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών ομάδα θεολόγων - καθηγητών σχολείων του Νομού Αττικής (5-6 Μαίου 2000).
Η σκοπιμότητα της θρησκευτικής παιδείας και του μαθήματος των Θρησκευτικών στο σύγχρονο σχολείο αμφισβητείται στις μέρες μας ολοένα και περισσότερο. Ο νεωτερικός άνθρωπος, έχοντας θεωρήσει τον ορθό λόγο ως το απόλυτο κριτήριο αντικειμενικότητας της αλήθειας, πιστεύει ότι, η θρησκεία και οι διάφορες εκδηλώσεις της, συγκρούονται με τους όρους και τις κατηγορίες της σύγχρονης επιστημονικής σκέψης. Υπ' αυτό το πρίσμα, η ύπαρξη και μόνο στο σχολικό πρόγραμμα ενός τέτοιου μαθήματος - και μάλιστα υποχρεωτικού - ενοχλεί και εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις.
Ο παρών τόμος - προϊόν εισηγήσεων και συζητήσεων κατά τη διάρκεια μιας διημερίδας - δεν αποτελεί, παρά μία προσπάθεια συμβολής σ' αυτή τη συζήτηση, με βασική επιδίωξη την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ θεολόγων καθηγητών και συγγραφέων ή επιστημόνων από άλλες περιοχές της σκέψης. Πιστεύουμε ότι οι θεολόγοι θα βρουν ισχυρά ερεθίσματα σε όσα κατατίθενται εδώ για τη συνέχιση μιας συζήτησης που εξακολουθεί να μένει ανοιχτή.