Βιβλίο
Ο δράκος που διέφυγε...
Υπόθεση Παγκρατίδη: Μια αστυνομική πλεκτάνη, μια δικαστική πλάνη, μια άδικη εκτέλεση

Κώστας Τσαρούχας
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 397
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-282-1
Σημειώσεις: Πρόλογος: Γιάννης Πανούσης.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.29€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-04-2006)
Περίληψη:

Κι ενώ, λοιπόν, συνεχιζόταν η προανάκριση, το αστυνομικό παρακράτος, θέλοντας να καλύψει την αδυναμία του να συλλάβει τον πραγματικό δράκο, βρήκε την εύκολη λύση. Τη λύση με το νεαρό περιθωριακό, που πήδηξε ένα βράδι το φράχτη του Δημοτικού Ορφανοτροφείου. Αποφάσισε λοιπόν να φορτώσει στις πλάτες του τα εγκλήματα του επικηρυγμένου δολοφόνου: τα εγκλήματα του δράκου!
Μέσα στη φορτισμένη ατμόσφαιρα της συμπρωτεύουσας απ' το "ξεσκέπασμα" της σκοτεινής δράσης του παρακράτους, με τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Γρηγόρη Λαμπράκη, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να γίνει αυτό πιστευτό. Ελάχιστα ενδιέφερε, βέβαια, τους ιθύνοντες της σκευωρίας ότι δεν υπήρχαν στοιχεία ικανά να στηρίξουν την ενοχή του Αριστείδη Παγκρατίδη!
Πρώτιστη σημασία γι' αυτούς είχε το γεγονός ότι, με τη σύλληψη, κάλυπταν την αδυναμία των αστυνομικών αρχών να συλλάβουν τον πραγματικό δράκο. Και ταυτόχρονα -το πιο σημαντικό- μπορούσαν να στήσουν μια τρανταχτή δίκη. Τέτοια, ώστε ν' αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη απ' την παράλληλη εξέλιξη της υπόθεσης Λαμπράκη, στην οποία κύριος υπεύθυνος ήταν αυτό το ίδιο το αστυνομικό παρακράτος!...