Βιβλίο
Ποιος μας παρακολουθεί;
Η ανατριχιαστική αλήθεια για το κράτος, την παρακολούθηση και την προσωπική ελευθερία

John Gibb
Μετάφραση: Αριάδνη Αλαβάνου
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 325
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1212-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Who's Watching You?
Πολιτική
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.32€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 10-05-2006)
Περίληψη:

Η απειλή της τρομοκρατίας και το κλίμα φόβου, που ως συνέπεια καλλιεργείται από το κράτος, έχουν από κοινού διαβρώσει την ελευθερία μας να ζούμε ειρηνικά και ήρεμα, μακριά από τον αδιάκριτο φακό των κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης.
Το κράτος σφίγγει τη μέγκενή του, παρακολουθώντας και καταγράφοντας όλες μας τις δραστηριότητες. Μας παρακολουθεί αφενός γιατί γνωρίζει ότι μπορεί να το κάνει κι αφετέρου γιατί η γνώση είναι δύναμη. Αλλά ποιοι ακριβώς είναι "αυτοί" που μας παρακολουθούν και για ποιο λόγο θέλουν να γνωρίζουν τόσα για εμάς;
Ο συγγραφέας παρουσιάζει ανατριχιαστικές, ακριβείς και εξαιρετικά σύγχρονες μεθόδους παρακολούθησης των πολιτών από το κράτος, καταδεικνύοντας παράλληλα τις διεθνείς διαστάσεις του φαινομένου να συγκεντρώνονται πλήθος πληροφοριών για τον καθένα μας.
Στο βιβλίο "Ποιος μας παρακολουθεί;" εξετάζονται όλοι οι τρόποι ελέγχου των κινήσεων και των πεποιθήσεών μας: από τις πάμπολλες κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης που είναι ορατές μέχρι τις αναρίθμητες που δεν είναι, από τις καλυμμένες δραστηριότητες των ωτακουστών και τις κατασκοπευτικές συσκευές μέχρι την προτεινόμενη νομοθεσία που αποσκοπεί στον εντοπισμό και την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε πολίτη.