Βιβλίο
Οι περιπέτειες του καπιτάν Αλόνσο ντε Κοντρέρας
Ένας Ισπανός κουρσάρος στο Αιγαίο

Αλόνσο Ντε Κοντρέρας
Μεταφραστής: Ρένος Ηλιόπουλος
Θεσσαλονίκη
Βάνιας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 293
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-288-146-0
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.78€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-05-2006)
Περίληψη:

Ο Ισπανός συγγραφέας Λόπε ντε Βέγκα (1562-1635) φιλοξένησε κάποτε στο σπίτι του για πολλούς μήνες, έναν επαγγελματία στρατιώτη που εκείνη την εποχή βρισκόταν αβοήθητος στη Μαδρίτη. Στηριγμένος στις ιστορίες που του διηγήθηκε, έγραψε την κωμωδία "Βασιλιάς χωρίς βασίλειο" ("El Rey sin Reino").
Ο στρατιώτης αυτός, ο καπιτάν Αλόνσο ντε Κοντρέρας, σε κάποια χρονική στιγμή κάθεται και γράφει τα συμβάντα της ζωής του σε ένα χειρόγραφο που φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη της Μαδρίτης με τον τίτλο: "Η ιστορία της ζωής μου, από τότε που μπήκα στην υπηρεσία του βασιλιά σε ηλικία δεκατεσσάρων χρόνων, μέχρι τα τέλη του 1630 πρώτη του Οκτώβρη, που αρχίζω να γράφω αυτό το κομμάτι της ζωής μου".
Πρόκειται για τα δεκαπέντε πρώτα κεφάλαια αυτού του βιβλίου, που κατά τα λεγόμενά του τα έγραψε μέσα σε έντεκα μέρες. Βέβαια ο ίδιος παραδέχεται πως ίσως να ξέχασε μερικά, όμως μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, δεν είναι δυνατό να θυμηθείς όλα όσα έγιναν μέσα σε τριάντα χρόνια. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)