Βιβλίο
Η ελληνική αγροτική οικονομία στο παγκόσμιο πλαίσιο

Δ. Δαμιανός
Κ. Παπαγεωργίου
Π. Σπαθής
Αθήνα
Σταμούλη Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 131
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-351-639-2
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 18-05-2006)
Περίληψη:

Η Αγροτική Οικονομία, δηλαδή η οικονομία του αγροτικού χώρου, δεν είναι σήμερα νοητό να εξετάζεται αποκομμένη από τον περίγυρό της. Οι αλληλεπιδράσεις είναι πολλές και δεν περιορίζονται μεταξύ των τομέων της οικονομίας ή μεταξύ περιοχών. Όσο προχωρεί η κατάργηση των περιορισμών στη διακίνηση προϊόντων, υπηρεσιών και κεφαλαίων, ή, με άλλα λόγια, όσο ο κόσμος μικραίνει, τόσο τα θέματα γίνονται πιο σύνθετα.
Με το βιβλίο αυτό οι συγγραφείς, καθηγητές στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιδιώκουν να αναδείξουν τις πολλές διαστάσεις και τον προβληματισμό που συνδέονται με τον αγροτικό χώρο. Οι κανόνες της φύσης, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον, οι επιδιώξεις του ανθρώπου, οι πρόοδοι της επιστήμης και της τεχνολογίας, η εφαρμοζόμενη πολιτική, η κοινωνική οργάνωση, οι παγκόσμιες συμφωνίες και τόσοι άλλοι παράγοντες συναποτελούν το πλαίσιο που επιτρέπει την εμβάθυνση στα θέματα της αγροτικής οικονομίας.
Η ριζική αλλαγή της ασκούμενης από τη διευρυμένη Ευρωπαϊκή Ένωση Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθιστά το βιβλίο αυτό επίκαιρο και χρήσιμο ειδικά για την ελληνική περίπτωση. Η αγροτική ανάπτυξη που σήμερα συνιστά τον πυρήνα της ασκούμενης πολιτικής χρειάζεται μια ισόρροπη εξέταση όλων των πτυχών που επηρεάζουν την αγροτική οικονομία και επηρεάζονται από αυτή.