Βιβλίο
Η επανάσταση του Εικοσιένα
Στ' άρματα: Δύσκολες ώρες: Γενικεύεται ο αγώνας: Ο αγώνας στη θάλασσα: Το πάρσιμο της Τριπολιτσάς: Το Εικοσιένα και η Ευρώπη: Η πρώτη κυβέρνηση: Κορύφωμα: Ο πρώτος εμφύλιος σπαραγμός: Ο αγώνας το 1823: Ο Μπάιρον και η Ελλάδα: Τέλος του πρώτου εμφύλιου σπαραγμού: Οι συμφορές

Δημήτρης Φωτιάδης
Αθήνα
Βότσης Νίκος
Αριθμός Έκδοσης: 1
1977
σ. 464
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Α/Α Τόμου: 2
Αριθμός Τόμων: 2
Σημειώσεις: Επανέκδοση: Μέλισσα, 1971. Η τιμή αφορά συνολικά και τους 4 τόμους.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 305.75€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-03-2007)
Περίληψη:

[...] Διαβάζοντας την "Επανάσταση του '21" του Δημήτρη Φωτιάδη ζούμε στιγμή με στιγμή τους ηρωισμούς, το μεγαλείο, την αυταπάρνηση, το ολοκαύτωμα του λαού μας, αλλά και τις λιποψυχίες, τις μικρότητες, τους μικροϋπολογισμούς και τις προδοσίες ορισμένων πρωταγωνιστών της.
Μας κάνει ν' αναπνέουμε δύσκολα ο συγγραφέας παρακολουθώντας μέσα από τις ζωντανές σελίδες του το ασφυκτικό αγκάλιασμα των μεγάλων δυνάμεων, έτοιμες να τραβήξουν τη θηλειά και να πνίξουν τον αγώνα του λαού μας για την εθνική του λευτεριά και ανεξαρτησία.
Το έργο αυτό του Δ. Φωτιάδη βγαλμένο μέσα από την ιστορική αλήθεια, καρπός μακρόχρονης εξαντλητικής έρευνας και μελέτης, θα μπορούσε να ονομασθεί "Η αλήθεια για το '21". Με την πεποίθηση λοιπόν ότι δίνουμε στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό την αληθινή του ιστορία, θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε κτήμα του Ελληνικού λαού για τον οποίο γράφτηκε και του ανήκει.
Έργο ζωής του συγγραφέα "Η επανάσταση του '21" γραμμένη στη δημοτική μας γλώσσα, γεμάτη χυμό και λογοτεχνική δύναμη, συναρπάζει τον αναγνώστη και τον κάνει να ζήσει μέσα από τη ζωντανή εξιστόρηση και αναπαράσταση το αθάνατο Εικοσιένα. [...] (από τον πρόλογο του εκδότη)

Κριτικές - Παρουσιάσεις: