Βιβλίο
Μάρα, η κόρη του Νείλου

Ελοΐζ Τζάρβις ΜακΓκρόου
Μετάφραση: Βίκη Δέμου
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 474
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-1935-4
Ηλικίες: 12
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Mara, Doughter of the Nile
Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και για Νέους
Ονομασία Υποσειράς: Συλλογή Κύκνοι
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 65
Κυκλοφορεί
Τιμή: 6.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2012)
Περίληψη:

Μια συναρπαστική περιπέτεια έρωτα και δολοπλοκίας, που εκτυλίσσεται στην αρχαία Αίγυπτο. Η Μάρα, μια περήφανη νεαρή σκλάβα, αποζητάει μ' όλη τη δύναμη της ψυχής της την ελευθερία.
Για να την αποκτήσει, είναι αναγκασμένη να παίξει το επικίνδυνο ρόλο του "κατασκόπου με δύο πρόσωπα" για λογαριασμό δύο θανάσιμων αντιπάλων. Εκείνοι, με τη σειρά τους, υποστηρίζουν τους δύο διεκδικητές του θρόνου της Αιγύπτου: την Χατσεπσούτ, που προσπαθεί πάση θυσία να διατηρήσει το αξίωμα του Φαραώ, και τον παραγκωνισμένο αδελφό της Τούθμωσι τον Γ΄, που ζει με την προσδοκία πως, μια μέρα, θα διαδεχθεί την αδελφή του στο θρόνο, έστω και με τη βία.
Ενάντια στη θέλησή της, η Μάρα ερωτεύεται τον έναν από τους αφέντες της, τον ευγενή Σεφτού, και μοιράζεται μαζί του το όνειρό του ν' αποκαταστήσει τον Τούθμωσι τον Γ΄ στο θρόνο που δικαιωματικά του ανήκει. Ωστόσο, τη στιγμή που η Μάρα είναι πλέον έτοιμη να προσφέρει στον Σεφτού τη βοήθειά της και την καρδιά της, η διπλή της ταυτότητα αποκαλύπτεται, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μια ανοιχτή διαμάχη που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της αλλά και τη μοίρα ολόκληρης της Αιγύπτου.