Βιβλίο
ΑΣΕΠ - Οδηγός για το διαγωνισμό των εκπαιδευτικών

Χρήστος Κάτσικας
Ελένη Νικολαΐδου
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 375
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-2002-2
Εκπαίδευση
Ονομασία Υποσειράς: Πυξίδες στην Εκπαίδευση
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.31€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-03-2010)
Περίληψη:

Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων παρουσιάζουμε έναν οδηγό πλεύσης με όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού για πρόσληψη εκπαιδευτικών στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αρχικά, παρουσιάζουμε τους όρους, κοντολογίς, το τι, το πώς και το γιατί των εξετάσεων και ξεκαθαρίζουμε το τοπίο σχετικά με το ποιοι πτυχιούχοι, ποιών τμημάτων, έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό και να διεκδικήσουν μια θέση εκπαιδευτικού, καθώς και το σύνολο των απαιτούμενων προσόντων (γενικών και ειδικών, κατά κλάδο και ειδικότητα) για το διορισμό στην εκπαίδευση. Αμέσως μετά, αναλύουμε τα κριτήρια που προσαυξάνουν τη βαθμολογία με βάση το βαθμό του πτυχίου, τις μεταπτυχιακές σπουδές και την εκπαιδευτική προϋπηρεσία. Παράλληλα, εκθέτουμε όλα τα δεδομένα των γραπτών εξετάσεων, τους όρους βαθμολόγησης των γραπτών και όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι. Ακόμη παρουσιάζουμε τα πτυχία που είναι ισοδύναμα με το πτυχίο της ΑΣΠΑΙΤΕ, τις ειδικές κατηγορίες διαγωνιζομένων (πολύτεκνοι, άτομα με έλλειψη φυσικών σωματικών δυνατοτήτων κτλ.), καθώς και τα δικαιολογητικά για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.
Τέλος, για την καλύτερη προετοιμασία των υποψηφίων, προσφέρουμε τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι του προηγούμενου διαγωνισμού (γνωστικό αντικείμενο, ειδική διδακτική και παιδαγωγικά) και αναλύουμε τα στατιστικά στοιχεία με τη ζήτηση και προσφορά θέσεων καθώς και την τελική συμμετοχή των υποψηφίων ανά κλάδο και ειδικότητα.