Βιβλίο
Tales from the City, Stories from the Sea
Συλλογή διηγημάτων

Συλλογικό έργο
Χρήστος Βάρφης
Ελισάβετ Βασιλάκη
Μιχάλης Γιανναράκης
Θεώνη Δρακοπούλου
Μαρία Θεοδώρου
Αλέκα Κατσέλη
Δέσποινα Μανωλακάκη
Βασίλης Μπαλάσκας
Πέτρος Μπαμπάσικας
Σωτήρης Μπαμπατζιμόπουλος
Γιάννης Παλαβός
Γιάννης Παπαχρίστος
Γιάννης Πλιάγκος
Γιάννης Ριζομυλιώτης
Κατερίνα Ρουσοπούλου
Μαρία Σαπουνιώτη
Νίκος Σταθόπουλος
Αγγελική Τσαουσάκη
Δημήτρης Τσιάμης
Αθήνα
Περίπλους
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 135
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-438-028-2
Σημειώσεις: Διηγήματα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό "Tales from the City, Stories from the Sea", Δεκέμβριος 2004- Φεβρουάριος 2005, του Βρετανικού Συμβουλίου. Χορηγός έκδοσης: British Council.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-02-2011)
Περίληψη:

Aπό το Δεκέμβριο του 2004 έως το Φεβρουάριο του 2005, το British Council σε συνεργασία με τις εκδόσεις Περίπλους διοργάνωσε τον Διαγωνισμό Διηγήματος "Tales from the City, Stories from the Sea".
Στόχος του διαγωνισμού ήταν να αποτελέσει βήμα έκφρασης για νέους Έλληνες συγγραφείς, ηλικίας 18 έως 30 ετών, αλλά και να προωθήσει τον πολιτιστικό διάλογο μεταξύ φρέσκων φωνών, που αποτελούν την πρώτη ύλη της λογοτεχνικής δημιουργίας στη χώρα μας.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, αποτελούμενη από τους συγγραφείς Χρήστο Χωμενίδη και Paul Johnston και την ποιήτρια Λιάνα Σακελλίου, ξεχώρισε 19 διηγήματα, από ένα σύνολο 197 συμμετοχών, τα οποία παρουσιάζονται στη συλλογή που κρατάτε στα χέρια σας. Μεταξύ των συγγραφέων τους, βρίσκονται μερικές από τις πιο συναρπαστικές γραφές που θα συζητηθούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Στον αναγνώστη απομένει να τις ανακαλύψει και να τις απολαύσει...