Βιβλίο
Ένας αιώνας Κύθηρα
Εικόνες από το κυθηραϊκό φωτογραφικό αρχείο
A Kytherian Century: Images from the Kythera Photographic Archive

Φωτογράφος: Συλλογικό έργο
Φωτογράφος: Παναγιώτης Φατσέας
Φωτογράφος: Μανώλης Φατσέας
Φωτογράφος: Εμμανουήλ Σοφίος
Φωτογράφος: Δημήτρης Παπαδήμος
Φωτογράφος: Γιάννης Σταθάτος
Φωτογράφος: Παναγιώτης Πρινέας
Φωτογράφος: Νίκος Παναγιωτόπουλος
Φωτογράφος: Ελένη Μαλιγκούρα
Φωτογράφος: Γιώργος Δεπόλλας
Φωτογράφος: Kristina Williamson
Επιμελητής: Γιάννης Σταθάτος
Κύθηρα
Κυθηραϊκός Σύνδεσμος & Πολιτιστική Εταιρεία Κυθήρων
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 71
Σχήμα: 20χ22
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89180-0-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 21-06-2006)
Περίληψη:

Η ιστορία των ανθρώπων δεν γράφεται πάντα µε κεφαλαία γράµµατα. Γράφεται και µε πεζά, και µε κόµµατα, µε αποσιωπητικά, µε µισοτελειωµένες λέξεις, µε άνω τελείες. Όλα αυτά όµως αποτελούν µια αδιάκοπη διήγηση που περνά στις κοινωνίες από τους γέρους στους νέους, και ενώ φεύγουν οι άνθρωποι, η διήγηση συνεχίζει το πέρασµά της. Το ίδιο και οι φωτογραφίες, νέος σχετικά τρόπος διήγησης, έχουν µείνει να διηγηθούν γεγονότα και πραγµατικότητες που πολλές φορές είναι κάτι άλλο από την αφορµή της κάθε φωτογραφίας.
Ο Κυθηραϊκός Σύνδεσµος έχει ζωή σχεδόν όσο και αυτές οι φωτογραφίες, έναν αιώνα. Και πάρα πολλοί από αυτούς που εικονίζονται σε αυτές, ήταν µέλη του Συνδέσµου. Για ένα σωµατείο, ένας αιώνας είναι πολύ. Το ξέρουµε, και κάθε Τσιριγώτης είναι περήφανος γι' αυτό. Είµαστε περήφανοι που από το 1909 έχουµε ιδρύσει τον Σύνδεσµο για "την υιοθέτηση και υποστήριξη παντός κοινωφελούς έργου εν τη επαρχεία Κυθήρων".
Με τη δηµοσίευση αυτή ο Κυθηραϊκός Σύνδεσµος σήµερα τιµά όλους εκείνους που τόσα χρόνια µε τις συνδροµές και τις φροντίδες τους δηµιούργησαν την ιστορία του Συνδέσµου, και χαιρόµαστε ιδιαίτερα που το µεγάλο πολιτιστικό γεγονός του Πανιόνιου Συνεδρίου, που φιλοξενείται στην αίθουσά µας, είναι η αφορµή για την έκθεση και έκδοση του λευκώµατος "Ένας αιώνας Κύθηρα". (Μανώλης Χάρος, Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου)