Βιβλίο
Ένα υπέροχο ελάττωμα
Το στοίχημα του Καζανόβα: Μυθιστόρημα

Άρτουρ Γιαπέν
Μετάφραση: Ινώ Βαν Ντάικ - Μπαλτά
Ευθύνη Σειράς: Άρης Μαραγκόπουλος
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 310
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-389-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ολλανδικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Een schitterend gebrek
Ξένη Λογοτεχνία / Σύγχρονη Βιβλιοθήκη
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.17€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-06-2006)
Περίληψη:

Η δεκατετράχρονη Λουτσία γνωρίζει και ερωτεύεται το δεκαεπτάχρονο Τζιάκομο Καζανόβα στη Βενετία. Για το μεγαλύτερο εραστή όλων των εποχών η Λουτσία είναι ο πρώτος μεγάλος του έρωτας. Σχεδιάζουν μάλιστα να παντρευτούν το επόμενο καλοκαίρι. Αλλά η Λουτσία εξαφανίζεται. Πολλά χρόνια αργότερα, το 1758, ο Καζανόβα την ξαναβρίσκει αναπάντεχα στο Άμστερνταμ. Έχει οδηγηθεί στην πορνεία και πλέον "δεν είναι απλώς άσχημη, αλλά αποκρουστική".
Αυτή η προδοσία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα στάση του Καζανόβα απέναντι στις γυναίκες. Στα "Απομνημονεύματά" του, ο Τζιάκομο αναφέρει ότι της φέρθηκε άδικα. Δεν αναρωτιέται όμως τι συνέβη. Γιατί η Λουτσία εξαφανίστηκε τότε και απαρνήθηκε την ευτυχία της; Πώς κατέληξε στο Άμστερνταμ, και μάλιστα ως πόρνη; Αυτά τα ζητήματα δεν απασχολούν τον Καζανόβα.
Απασχολούν όμως τον Ολλανδό συγγραφέα Άρτουρ Γιαπέν, ο οποίος σ' αυτό το βιβλίο ξετυλίγει την ιστορία της Λουτσία, με οδηγό τα ίδια τα "Απομνημονεύματα" του Καζανόβα και άλλα ντοκουμέντα της εποχής.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι από το Άμστερνταμ στη Βενετία, μια ευαίσθητη τοιχογραφία του 18ου αιώνα. Αλλά κυρίως: μια δυνατή αφήγηση για την αθωότητα και την εμπειρία, την αγάπη και τη θυσία - μέσα από τα μάτια της πρώτης αγάπης του Καζανόβα.