Βιβλίο
Εγχειρίδιο ποιότητας ζωής
Με άξονα το ερωτηματολόγιο WHOQOL - 100

Μετάφραση: Μ. Τζινιέρη - Κοκκώση
Επιμέλεια: Μ. Τζινιέρη - Κοκκώση
Μετάφραση: Ε. Τριανταφύλλου
Επιμέλεια: Ε. Τριανταφύλλου
Μετάφραση: Β. Αντωνοπούλου
Επιμέλεια: Β. Αντωνοπούλου
Επιμέλεια: Β. Τομαράς
Μετάφραση: Β. Τομαράς
Μετάφραση: Γ. Ν. Χριστοδούλου
Επιμέλεια: Γ. Ν. Χριστοδούλου
Φορέας: Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
Φορέας: Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Φορέας: Αιγινίτειο Νοσοκομείο - Αθήνα
Αθήνα
Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις
Αριθμός Έκδοσης: 1
2003
σ. 48
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8071-44-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Field Trial WHOQOL - 100. Facet Definitions and Questions
Σημειώσεις: Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας παραχώρησε τα μεταφραστικά δικαιώματα για την έκδοση στα ελληνικά στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει και αποκλειστική ευθύνη της μετάφρασης.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-06-2006)
Περίληψη:

Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων αξιολόγησης, δημιούργησε την ελληνική έκδοση των ερωτηματολογίων WHOQOL-100 και WHOQOL-BREF. Τα εργαλεία αυτά αναπτύχθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, με στόχο την προαγωγή ενός διαπολιτισμικού συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας ζωής και την χρησιμοποίησή του στον ευρύτερο χώρο της Υγείας.
Ο όρος ποιότητα ζωής εμφανίζεται στο χώρο της Υγείας κατά τις τελευταίες δεκαετίες και παρακινεί όλο και πιο έντονα το ενδιαφέρον των πολιτών της σύγχρονης εποχής. Αποτελεί μια πολυδιάστατη θεματική σύνθεση παραγόντων και συνδέεται άμεσα με την αρχαία ελληνική έννοια του "ευ ζην".
Η ποιότητα ζωής θεωρείται έννοια αλληλένδετη με την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου και ως εκ τούτου, αποτελεί μέγιστης σημασίας ζήτημα η μέριμνα για την αναβάθμιση της. επιπλέον, κατέχει σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη των ασθενών αλλά και στον τομέα της πρόληψης, η δε μέτρησή της μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Ελπίζουμε ότι η έκδοση του εγχειριδίου των ερωτηματολογίων WHOQOL θα συνεισφέρει στην πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ποιότητα ζωής καθώς και για τη μεθοδολογία μέτρησής της.
Γ .Ν. Χριστοδούλου Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών