Βιβλίο
Μαθηματικά Β΄ δημοτικού

Αργυρώ Γεροδήμου
Γιάννης Ζαχαρόπουλος
Κώστας Ραπτόπουλος
Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης
Ευθύνη Σειράς: Σίνος Γκιώκας
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 259
Σχήμα: 26χ19
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-359-0
Ελληνική Εκπαίδευση
Ονομασία Υποσειράς: Δημοτικό
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.84€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-07-2006)
Περίληψη:

Αγαπητοί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί,
Τα Μαθηματικά είναι μια... πολύ σοβαρή υπόθεση. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την πρώτη τάξη του Δημοτικού σχολείου, την πρώτη ουσιαστικά επαφή των μικρών μαθητών με τους αριθμούς και τις απλές μαθηματικές έννοιες, η υπόθεση αυτή είναι καθοριστική για τη σχέση που θα αναπτύξουν τα παιδιά με το μάθημα των Μαθηματικών τα επόμενα χρόνια.
Η εργασία μας απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα Μαθηματικά ή ...πρόκειται να τα αγαπήσουν. Λειτουργεί επικουρικά στο σχολικό βιβλίο "Μαθηματικά Α΄ δημοτικού". Με τρόπο απλό και κατανοητό, ακολουθώντας τις ενότητες του σχολικού εγχειριδίου, παρέχουμε:
α) στο μαθητή τη δυνατότητα να οργανώσει και να κατανοήσει καλύτερα την ύλη που διδάσκεται, να προβληματιστεί, να ερευνήσει και να καλλιεργήσει τη μαθηματική του σκέψη
β) στο γονέα το μέσο για να κατευθύνει, να ενθαρρύνει και να υποβοηθήσει το παιδί του, έτσι ώστε να αγαπήσει τα Μαθηματικά και να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις του σχολικού εγχειριδίου και γ) στον εκπαιδευτικό ιδέες, προτάσεις, συμβουλές και πλήθος πρωτότυπων ασκήσεων προκειμένου να αξιοποιήσει τις ικανότητες των μαθητών του.
Στο τέλος κάθε ενότητας υπάρχουν:
- Επαναληπτικά μαθήματα για τη σωστότερη οργάνωση και συστηματοποίηση της διδακτέας ύλης. Οι προτεινόμενες ασκήσεις-δραστηριότητες σε αυτά τα μαθήματα δεν έχουν μόνο χαρακτήρα εμπέδωσης αλλά και επανατροφοδότησης.
- Κριτήρια αξιολόγησης με τα οποία μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν το βαθμό επιτυχίας της διαδικασίας της διδασκαλίας, ανιχνεύουν μαθησιακά κενά και κατευθύνουν ανάλογα τις προσπάθειες τους, έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα και εποικοδομητικά το διδακτικό έργο.
Ελπίζουμε το έργο μας αυτό να συμβάλει στην ευκολότερη και σφαιρική προσέγγιση των μαθηματικών εννοιών, κυρίως όμως προσδοκούμε να ενισχύσει την αγάπη των μαθητών για τα Μαθηματικά.
(από τον πρόλογο των συγγραφέων)