Βιβλίο
Μαθηματικά Γ΄ δημοτικού

Αργυρώ Γεροδήμου
Γιάννης Ζαχαρόπουλος
Κώστας Ραπτόπουλος
Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης
Ευθύνη Σειράς: Σίνος Γκιώκας
Αθήνα
Ελληνικά Γράμματα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 245
Σχήμα: 26χ19
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-442-338-5
Ελληνική Εκπαίδευση
Ονομασία Υποσειράς: Δημοτικό
Περιέχει: Ένθετο απαντήσεων με δυνατότητα απόσπασης.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.03€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-07-2006)
Περίληψη:

Το βιβλίο που έχεις στα χέρια σου, αγαπητέ μας μαθητή, δεν γράφτηκε για ν' αντικαταστήσει το σχολικό βιβλίο, αλλά για να χρησιμοποιείται παράλληλα με εκείνο. Είναι ένα βοηθητικό βιβλίο, με όλη τη σημασία της λέξης "βοηθητικό". Σ' αυτό θα καταφεύγεις όταν θα μελετάς στο σπίτι σου και, φυλλομετρώντας το, θα βρίσκεις στις σελίδες του πλήθος δραστηριοτήτων, οι οποίες θα σε βοηθούν να εφαρμόζεις και να σταθεροποιείς τις γνώσεις που έχεις ήδη κατακτήσει, ν' ανακαλύπτεις νέες έννοιες και σχέσεις, να λύνεις προβλήματα με ευχέρεια, να κάνεις γρήγορα και σωστά τις πράξεις των αριθμών, να σχεδιάζεις και να ερμηνεύεις πίνακες στατιστικής κτλ.
Μερικοί μαθητές θεωρούν τα μαθηματικά "δύσκολο" μάθημα, δεν το "συμπαθούν" και αποφεύγουν ν' ασχοληθούν μαζί του. Κάνουν όμως μεγάλο λάθος. Τα μαθηματικά είναι ένα εύκολο και ελκυστικό μάθημα, αρκεί να το πλησιάσεις σαν φίλος και να περάσεις την ώρα σου μαζί του όχι από υποχρέωση, αλλά από ενδιαφέρον. Τότε θα ξεδιπλωθεί μπροστά σου όλη η ομορφιά που κλείνουν μέσα στους αριθμούς τους και θα γίνουν για σένα ένας πιστός σύντροφος και ένας πολύτιμος συμπαραστάτης στην προσπάθεια που κάνεις ν' ανακαλύψεις τον κόσμο, να καλλιεργήσεις την κριτική σου σκέψη και ν' αναπτύξεις τη δημιουργική σου φαντασία.
Για να σε διευκολύνουμε, ταξινομήσαμε το περιεχόμενο του βιβλίου σε τόσα μαθήματα όσα έχει και το σχολικό βιβλίο σου. Μπορείς, λοιπόν, εύκολα και γρήγορα, να βρίσκεις στο βιβλίο το μάθημα που διδάχτηκες στο σχολείο σου και ν' ασχολείσαι με τις δραστηριότητες που σου προτείνουμε, οι οποίες δεν είναι μόνο εποικοδομητικές αλλά και ευχάριστες.
(από τον πρόλογο των συγγραφέων)