Βιβλίο
Θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας
Για επιχειρήσεις Γ κατηγορίας (άρθ. 2, Π.Δ. 294/1988)

Συλλογικό έργο
Νίκος Βαγιόκας
Εύη Γεωργιάδου
Αφροδίτη Δαΐκου
Σπύρος Δοντάς
Σπύρος Δρίβας
Κωνσταντίνα Ζορμπά
Μάκης Παπαδόπουλος
Κωνσταντίνα Λώμη
Λορέντζο Ραντίν
Αθήνα
Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας
Αριθμός Έκδοσης: 2
2005
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2003
σ. 193
Σχήμα: 29χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7678-51-5
Σημειώσεις: Διανέμεται από το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. δωρεάν.
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Η εργασία δεν αποτελεί μόνο μια από τις βασικές ανάγκες για την ολοκλήρωση του ατόμου, μπορεί να αποτελέσει συγχρόνως και ένα δυνητικό κίνδυνο για την σωματική και ψυχική υγεία του.
Η άκριτη εισαγωγή νέων τεχνολογιών, νέων ουσιών, νέων μορφών εργασίας κινήθηκε παράλληλα με την αύξηση τόσο των επαγγελματικών ασθενειών όσο και των εργατικών ατυχημάτων.
Η προαγωγή της εργασιακής υγείας και ασφάλειας αποτελεί έναν από τους βασικούς καταστατικούς στόχους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.)
Βασικό μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί και η διάδοση της γνώσης.
Η παρούσα έκδοση η οποία κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε εργοδότες επιχειρήσεων που ανήκουν στη Γ΄ κατηγορία από πλευράς επικινδυνότητας σύμφωνα με το ΠΔ 294/88, αποτελείται από έντεκα κεφάλαια στα οποία με απλό και κατανοητό τρόπο αναλύονται οι κίνδυνοι που προέρχονται από την εργασία και η επίδρασή τους στην υγεία και την ασφάλεια.
Συγχρόνως όμως παρέχονται και οι κατάλληλες πληροφορίες για την αντιμετώπισή τους αλλά και για την εφαρμογή της κείμενης Νομοθεσίας σε θέματα υγείας και ασφάλειας της εργασίας.

(από την εισαγωγή του βιβλίου)