Βιβλίο
Invisible Hotel

Επιμελητής: Μέμος Φιλιππίδης
Αθήνα
Παπασωτηρίου
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 87
Σχήμα: 30χ24
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7530-61-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: ελληνικά
Σημειώσεις: Ο κατάλογος εκδόθηκε με την ευκαιρία της έκθεσης "Invisible Hotel", που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ (Ομήρου 8, Ν. Ψυχικό) από τις 19 έως τις 23 Απριλίου 2005.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.29€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-07-2006)
Περίληψη:

Ποιο ξενοδοχείο συνοψίζει το μοντέρνο τρόπο ζωής;
Ποιο ξεφεύγει από τις κοινότυπες μινιμαλιστικές επιταγές ή τον εκλεκτισμό προσφέροντας μία νέα εμπειρία;
Τι είναι εκείνο που θα έκανε ένα ξενοδοχείο της Αθήνας να μπει στον παγκόσμιο χάρτη του design;
Τι είναι σημαντικότερο: η κορυφαία εξυπηρέτηση ή η ποιοτική αρχιτεκτονική;
Στα ερωτήματα αυτά προσκλήθηκαν να απαντήσουν δέκα νέοι Έλληνες αρχιτέκτονες, συμμετέχοντας στην έκθεση αρχιτεκτονικής «Invisible Hotel», σχεδιάζοντας ξενοδοχεία του μέλλοντος απελευθερωμένα από πολεοδομικούς και άλλους περιορισμούς. Μεταξύ των έργων που παρουσιάζονται περιλαμβάνονται ένα ξενοδοχείο γέφυρα στον Ισθμό της Κορίνθου και μία κατασκευή-στέγαστρο πάνω από την Πλατεία Ομονοίας κλπ.
Έχοντας την επιμέλεια του Μέμου Φιλιππίδη, αρχιτέκτονα και επιμελητή της έκθεσης, το "The Invisible Hotel Exhibition Catalogue" φιλοξενεί στις σελίδες του τις προτάσεις των 10 Ελλήνων αρχιτεκτόνων. Επιχειρώντας να συμβάλλει στην ευρύτερη δυνατή παρουσίαση των δημιουργημάτων, ο κατάλογος διαθέτει σε έντυπη μορφή και μετά το τέλος της έκθεσης τις ξεχωριστές αυτές συλλήψεις της ελληνικής αρχιτεκτονικής, συμβάλλοντας κατά το δυνατό στο διάλογο μεταξύ καθιερωμένων ξένων και ελλήνων αρχιτεκτόνων και επιχειρηματιών.
Οι προτάσεις τις έκθεσης «The Invisible Hotel» παρουσιάστηκαν με τη μορφή προβολής διαδοχικών εικόνων και ταινιών στο ίδρυμα ΔΕΣΤΕ (Ομήρου 8, Ν. Ψυχικό) από τις 19 έως τις 23 Απριλίου 2005