Βιβλίο
Κινέζικη και ινδική ιατρική

Robert Svoboda
Arnie Lade
Μετάφραση: Γρηγόρης Μηλιαρέσης
Αθήνα
Lector
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 182
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6621-28-4
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Tao and Dharma
Formamentis
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.99€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-07-2006)
Περίληψη:

Η Κινέζικη και η Ινδική Ιατρική Αγιουρβέδα είναι οι δυο μακροβιότερες ιατρικές παραδόσεις του πλανήτη μας. Οι παραδόσεις αυτές αποτελούν ωκεανούς γνώσης, όπου μέσα τους εκβάλλουν ποταμοί σκέψης και στοχασμού.
Στην καρδιά και των δυο αυτών θεραπευτικών παραδόσεων βρίσκεται μια αντίληψη για τον κόσμο, που βλέπει τον άνθρωπο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φύση και αυτή η αντίληψη αποκτά όλο και περισσότερη απήχηση σε όλον τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια, σε Ευρώπη και Αμερική, οι δύο αυτές παραδόσεις εδραιώνουν ��η φήμη τους ως "εναλλακτικά ιατρικά συστήματα", αλλά προκειμένου να μεταφυτευτούν επιτυχώς, είναι απολύτως αναγκαίο να κατανοήσουμε τις σαφώς ασιατικές ρίζες τους και να καταλάβουμε ότι ορισμένες υβριδοποιήσεις τους ίσως είναι αναγκαίες προκειμένου να διαδοθούν στο πλαίσιο της σύγχρονης εποχής.
Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να μεταφέρει στον αναγνώστη μια αρχική αντίληψη της ινδικής και της κινέζικης ιατρικής, να τις συγκρίνει μεταξύ τους και να διερευνήσει το κατά πόσο η ανάδυσή τους από το συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας συναντιέται με το δυτικό άνθρωπο.