Βιβλίο
Η ζωή μέσα από το φωτεινό καλειδοσκόπιο του θανάτου

Ευστάθιος Λιακόπουλος
Αθήνα
Τετρακτύς
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 96
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8141-37-7
Περιέχει: 2 CD
Κυκλοφορεί
Τιμή: 35.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 03-01-2011)
Περίληψη:

Οι δυο ιερότερες στιγμές της ζωής του ανθρώπου είναι η στιγμή της γεννήσεώς του -πράγμα που σηματοδοτεί τον ερχομό του από ένα άλλο επίπεδο υπάρξεως- και ο θάνατός του -που σηματοδοτεί την αποχώρησή του σε ένα άλλο επίπεδο υπάρξεως- επίσης.
Ο Λάμα Κούντζαγκ Τίνλεϋ Ντόρτζι Τσαλ -κατά κόσμον Ευστάθιος Λιακόπουλος- ακολουθώντας την σχολή των αρχαίων του θιβετανικού βουδισμού εκπονεί ένα δοκίμιο που αφορά τα τεκταινόμενα του θανάτου ιδωμένα μέσα από το πρίσμα της αρχαίας ελληνικής, της νέας ελληνικής και της θιβετανικής παραδόσεως.
Με ύφος γλαφυρό και πολλές φορές ποιητικό, διαμαρτύρεται εναντίον της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας που έχει γίνει τόσο τεχνοκρατική και υλιστική, ώστε έχει διαγράψει ή λησμονήσει όλες εκείνες τις παραδόσεις που εκκινούν από την εποχή των ορφικών μυστηρίων και φθάνουν λίγο μετά τον β' παγκόσμιο πόλεμο αναφερόμενος στην διαμόρφωση των καταλληλότερων συνθηκών, έτσι ώστε η ψυχή να εγκαταλείψει ειρηνικά, και με επίγνωση, το υλικό της σώμα, συνεχίζοντας το ταξίδι της ελαφρύτερη, χωρίς βάρη και ιδιαίτερα, χωρίς φόβους.

Ο συγγραφέας μας αναφέρει μερικούς τρόπους που επιτυγχάνεται η θαυμαστή αυτή συνθήκη της ειρηνικής απελεύσεως χωρίς να θίγει κανένα θρησκευτικό δόγμα.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια εισαγωγή στην "παιδεία θανάτου" που τόσο πολύ λείπει από την εποχή μας αλλά και που τόσο πολύ την καλλιεργούσαν οι προηγούμενες από εμάς γενεές.

Ο συγγραφέας και η εκδότρια ηχογράφησαν το βιβλίο "Η ζωή μέσα από το φωτεινό καλειδοσκόπιο του θανάτου".

Αυτό έγινε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, για τους ηλικιωμένους που δυσκολεύονται να διαβάσουν, καθώς και για εκείνους που τους ενδιαφέρει το θέμα αυτό αλλά δεν έχουν τον χρόνο να διαβάσουν το βιβλίο, ενώ αντίθετα μπορούν να το ακούσουν από το CD είτε στο κυκλοφοριακό χάος των μεγάλων πόλεων, είτε την στιγμή που θέλουν να χαλαρώσουν στο σπίτι τους.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιώργος ΧρηστέαςΗ ζωή μέσα από το φωτεινό καλειδοσκόπιο του θανάτουΠεριοδικό "Οδός Πανός"176Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2017