Βιβλίο
Εξομολόγηση ενός ιδανικού ανθρώπου
Διηγήματα

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης
Αθήνα
Πύρρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 223
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-87585-3-7
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.21€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-06-2010)
Περίληψη:

Για το ενδεχόμενο να πέσει το βιβλίο αυτό στα χέρια κάποιου που έχει διαβάσει και τα προηγούμενα, διευκρινίζω ότι δεν έχουν καμία σχέση. Εκείνα ήταν ποιήματα και παραμύθια στο κρητικό ιδίωμα, αυτό καθόλου δεν σχετίζεται με τη λαογραφία και τον πολιτισμό της Κρήτης. Περιέχει διηγήματα που κινούνται ανάμεσα στη φαντασία και την επιστημονική φαντασία.
Ένα γραμματικός που περιτρέχει μιαν αυτοκρατορία αναζητώντας το ασύλληπτο, ένας γαλαξιακός ερευνητής που προσπαθεί να λύσει κάποιο θεμελιώδες μυστήριο, ένας γέρος οικονομικός αυτοκράτορας ανακαλύπτει μια τρομερή αλήθεια, τρεις φιλόσοφοι, τρεις μοναχοί και τρεις σαμάνοι συζητούν για τη φύση του ανθρώπου, ένας απλός εργάτης ακούει την πρόταση να γίνει Θεός, ένας ασκητής, καταδικασμένος σε θάνατο, λέει μια ιστορία μέσα σε μια ιστορία, μέσα σε μια ιστορία μέσα σε μια ιστορία...
Κοντολογίς, κάθε άνθρωπος "εξομολογείται" με πολλούς τρόπους και όλοι είναι δικοί του προσωπικά. Ας μην "εξιδανικεύουμε" καταστάσεις. Σας ασπάζομαι, Φαίδων (λέμε και κανένα αστείο, να περνά η ώρα).
Ευχαριστώ.