Βιβλίο
Θέματα νεοελληνικής ιστορίας Γ΄ τάξης ενιαίου λυκείου
Θεωρητικής κατεύθυνσης

Αντώνης Μ. Κασωτάκης
Δημήτρης Π. Στεμπίλης
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 333
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1259-7
Εκπαιδευτικά Βιβλία
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.27€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 31-08-2006)
Περίληψη:

Η προσπάθεια συγγραφής του εκπαιδευτικού βοηθήματος για την Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης της Γ΄ Λυκείου που έχετε στο χέρια σας, ξεκίνησε από την ανάγκη να απαντήσουμε σε ζητήματα που απασχολούν τους μαθητές αλλά και εμάς ως εκπαιδευτικούς-ιστορικούς που ασχολούμαστε με τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας. Βασικό μας μέλημα ήταν να μην παρεκκλίνουμε από τον παιδαγωγικό - επιστημονικό χαρακτήρα του σχολικού βιβλίου, αλλά να συστηματοποιήσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεται ο μαθητής για να αντιμετωπίσει την καθημερινή μελέτη και τις τελικές εξετάσεις με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Επιδίωξη μας με το παρόν εγχείρημα, δεν είναι να ξαναγράψουμε ένα καινούριο σχολικό βιβλίο αντικαθιστώντας το ήδη υπάρχον αλλά να βοηθήσουμε στις δυσκολίες που συναντούν οι μαθητές λόγω της έντασης της προετοιμασίας για τις εξετάσεις. Βασικοί στόχοι του βιβλίου είναι:
α) η κατανόηση και αφομοίωση από τους μαθητές του συνόλου της ύλης των εξετάσεων,
β) η ικανότητα έκφρασης με σαφήνεια και πληρότητα των στοιχείων που απαιτούν τα θέματα των εξετάσεων,
γ) η επάρκεια ανάλυσης και σύνθεσης των ιστορικών γνώσεων που κατέχει ο υποψήφιος, ώστε να μπορεί να απαντήσει σε συνδυαστικά θέματα στο σύνολο της ύλης, δ) η κατανόηση του ιστορικού πλαισίου,
ε) η επικουρία ως προς τη διδασκαλία για τους συναδέλφους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα, στην εξοικονόμηση χρόνου και στον τρόπο εύκολης παρουσίασης των διδακτικών ενοτήτων στους μαθητές. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)