Βιβλίο
Ιστορία ΣΤ΄ δημοτικού
Στα νεότερα και σύγχρονα χρόνια

Ανδρονίκη Πατινιώτη
Άννα Μουρουγκλού
Εικονογράφηση: Λεωνίδου Νίκη
Αθήνα
Βολονάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 464
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-381-323-1
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 14.78€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 05-09-2006)
Περίληψη:

Η εξέλιξη του ελληνισμού και οι ευρωπαϊκές συνθήκες και συγκυρίες, οι οποίες επέτρεψαν την ανάπτυξη και τη σύσταση του ελληνικού κράτους, καταγράφονται στο μάθημα της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Ο μαθητής έχει την ευκαιρία με την έκδοση αυτή να κατανοήσει και να συλλάβει τα βασικά αίτια και τις συνέπειες όλων των μεγάλων γεγονότων που σημάδεψαν την ελληνική, την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ιστορία κατά τα νεότερα χρόνια. Οι πέντε ενότητες αναλύονται κατά κεφάλαιο, το καθένα από τα οποία αναλύεται διεξοδικά με την εξής δομή:
- Βασικά σημεία του κεφαλαίου
- Περίληψη
- Λεξιλόγιο - Βασικές ιστορικές έννοιες
- Ερωτήσεις κατανόησης του μαθήματος
- Απαντήσεις στις ερωτήσεις του σχολικού βιβλίου
- Απαντήσεις στις ερωτήσεις σύνθεσης του σχολικού βιβλίου
- Απαντήσεις στις ασκήσεις του τετραδίου εργασιών.
Όλα τα μαθήματα του σχολικού βιβλίου βασίζονται κατά κύριο λόγο σε οπτικές και γραπτές πηγές της περιόδου που κάθε φορά αναλύεται. Μεγάλη προσπάθεια καταβλήθηκε από τους συγγραφείς ώστε να κατανοηθεί από τους μαθητές η αξία των πηγών ως ιστορικής απόδειξης κάθε γεγονότος και να γίνει κτήμα τους ο σωστός τρόπος διαχείρισης και ανάλυσής τους, μέσα από τις πολλαπλές και σύνθετες ασκήσεις.
Με σεβασμό στο μαθητή και το δάσκαλο της ΣΤ΄ Δημοτικού, ευελπιστούμε να φανεί πραγματικά πολύτιμη η έκδοση αυτή τόσο στο μαθητικό κόσμο όσο και το διδακτικό προσωπικό.