Βιβλίο
Ιστορία της Θήβας και της Βοιωτίας
Από τα αρχαιότατα χρόνια μέχρι σήμερα

Γεώργιος Δ. Τσεβάς
Επιμέλεια: Γιάννης Κοιλής
Αθήνα
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Θηβαίων
2006
σ. 726
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89256-0-1
Σημειώσεις: Μετάφραση στην κοινή νεοελληνική γλώσσα: Γιάννης Κοιλής.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 40.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-09-2006)
Περίληψη:

"Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες η γνώση της ιστορίας της πατρίδας όπου γεννήθηκε κανείς και της χώρας όπου κατοικεί θεωρήθηκε όχι μόνο πολύ σπουδαία και ωφέλιμη, αλλά επίσης ιερό καθήκον και φόρος τιμής προς τα έργα των προγόνων. Γι' αυτό, όλα τα έθνη, όλες οι χώρες, όλες οι πόλεις φρόντισαν να καταγράψουν την ιστορία τους. Δεν υπάρχει σήμερα πόλη σαν τη Θήβα και περιοχή σαν τη Βοιωτία δίχως κάποια ιστορική τεκμηρίωση."
Αυτά σημείωνε σχετικά με την πρώτη έκδοση του βιβλίου του ο Γεώργιος Δ. Τσεβάς τον Ιανουάριο του 1928 στον πρόλογο του. Το ηρωικό εγχείρημα του -μοναδικό μέχρι σήμερα- είχε ως σκοπό να καλύψει αυτό το κενό. Η παρούσα, επιμελημένη επανέκδοση του έργου στη νεοελληνική γλώσσα υποδηλώνει πως πολλά ακόμη μπορούν να γίνουν για την τεκμηρίωση και κατανόηση του παρελθόντος μας.
Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων ελπίζει να αποτελέσει αυτή εδώ η προσπάθεια την αρχή για μια σειρά εκδόσεων, οι οποίες θα επιχειρήσουν να αναδείξουν την ιστορία του τόπου με τρόπο που να αρμόζει στην κληρονομιά του.