Βιβλίο
Πυραμίδες
Μυθιστόρημα

Γκαμάλ Γιτάνι
Μετάφραση: Ελένη Καπετανάκη
Μετάφραση: Αγγελική Σιγούρου
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 113
Σχήμα: 22χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-4230-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αραβικά
Συγγραφείς απ' όλο τον Κόσμο
Σημειώσεις: Ο τίτλος πρωτοτύπου είναι γραμμένος στα αραβικά.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-10-2008)
Περίληψη:

Ένας σεΐχης περνά τις μέρες του αγναντεύοντας τα οικοδομήματα της Γκίζας, ένας γεωμέτρης του χαλίφη Αλ Μαμούν έρχεται αντιμέτωπος με το δύσκολο αίνιγμα των αναλογιών τους, ένα αγόρι αναρριχάται με εμμονή στην κορυφή, "αυτό το σημείο από όπου ξεκινούσε το κενό, όπου η πιθανότητα παραμερίζει μπροστά στην αιωνιότητα". Κάτω από την πένα του Γιτάνι, ο Χέοπας, ο Χεφρήν και ο Μυκερίνος γίνονται μεταφορές του μυστηρίου...
O Γκαμάλ Γιτάνι, αυτός ο σπουδαίος συγγραφέας από τον Αίγυπτο, ξαναβρίσκει τη μυστικιστική γλώσσα των σούφι. Με αυτό το κείμενο, που πολλοί θεωρούν ως το καλύτερό του, μοιάζει να επιστρέφει στις πηγές, και να αναγνωρίζει το χρέος όλων μας απέναντι στο λίκνο της πνευματικότητας που υπήρξε η Αρχαία Αίγυπτος.
"Το βιβλίο του Γκαμάλ Γιτάνι είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα δείγματα δημιουργικής ιστοριογραφίας, δηλαδή προσέγγισης της ιστορίας και όχι απλής απαρίθμησης των ιστορικών γεγονότων και εποχών. Στο βιβλίο παρουσιάζεται μια πληθώρα χαρακτήρων, ο καθένας από τους οποίους βιώνει την προσωπική του ιστορία στη σκιά των πυραμίδων." (Al Ahram)

Κριτικές - Παρουσιάσεις: