Βιβλίο
Ο μικρός κύριος Φρίντεμαν. Σκύλος και αφέντης

Τόμας Μαν
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 178
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-455-083-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Der kleine Herr Friedemann. Herr und Hund
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 24-10-2006)
Περίληψη:

"Ο μικρός κύριος Φρίντεμαν" είναι ένας νεαρός άντρας με μια ελαφριά σωματική αναπηρία ο οποίος, μολονότι έχει αποκηρύξει τον έρωτα, σαν ένας άλλος Ήφαιστος βρίσκει την Αφροδίτη του στο πρόσωπο της γοητευτικής Γκέρντα φον Ρίνλινγκεν. Η γυναίκα αυτή θα εισβάλει απροσδόκητα στη ζωή του και θα αναστατώσει τον μέχρι τότε ήρεμο και φαινομενικά ευτυχισμένο κόσμο του, ξυπνώντας μέσα του πάθη και συναισθήματα που νόμιζε ότι είχε καταφέρει να καταπνίξει.
Με χιούμορ και ύφος απολαυστικό, ο Τόμας Μαν αφιερώνει την ιστορία "Σκύλος και αφέντης", την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει με παιγνιώδη διάθεση "ειδύλλιο", στην περιγραφή του σκύλου του του Μπάουσαν και της μεταξύ τους σχέσης. Παράλληλα, βρίσκει την ευκαιρία να μοιραστεί με τον αναγνώστη τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για τη φύση, τα πλάσματά της και την επίδραση που ασκεί αυτή πάνω στον άνθρωπο.
Δύο νουβέλες, χαρακτηριστικές των συγγραφικών τρόπων του Τόμας Μαν στις οποίες ξεδιπλώνονται διαφορετικές πτυχές του ταλέντου που τον ανέδειξε σ' έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του 20ού αιώνα.