

Τουρκία
Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου
Εξαιρετικές γεύσεις της Μεσογείου
Επιμέλεια: Fabien Bellahsen
Επιμέλεια: Daniel Rouche
Φωτογράφος: Didier Bizos
Μετάφραση: Άννα - Μαρία Τσιρακάκη
Αθήνα
Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
Ημερομηνία Αναμενόμενης Έκδοσης: 2006
σ. 192
Σχήμα: 29χ22
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-03-4184-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά μετάφραση από γερμανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Delices de Turquie
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-10-2008)
Περίληψη:
Η Τουρκία, ως χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, μαγεύει με το γαστρονομικό της πλούτο. Καθώς περιβάλλεται από τη θάλασσα του Μαρμαρά, το Αιγαίο, τη Μαύρη θάλασσα και τη Μεσόγειο, η χώρα αυτή παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία συνταγών με ψάρια, όπου οι μάγειροι από τα παράλια τα μετατρέπουν σε ευφάνταστες δημιουργίες. Από την ενδοχώρα προέρχονται οι συνταγές για ρύζι σε αμπελόφυλλα, νοστιμότατα πιλάφια και γεμιστές μελιτζάνες, καθώς και τοπικές σπεσιαλιτέ υψηλού μαγειρικού ενδιαφέροντος. Οι «μάγειροι-συγγραφείς» αυτού του βιβλίου, με μεγάλη γνώση του αντικειμένου, μας μυούν στα μυστικά της τουρκικής γευστικής απόλαυσης, ενώ δεν παραλείπουν να μας αναφέρουν τα παρασκήνια και τα διασκεδαστικά ανέκδοτα που κρύβονται πίσω από νόστιμες δημιουργίες, όπως, για παράδειγμα, πίσω από το «ρολό του Σουλτάνου» φτιαγμένου από μους μήλου και σιμιγδάλι. Ας βυθιστούμε λοιπόν στη γοητεία μιας κουζίνας που θα μας συναρπάσει με τα αρώματα και τα μπαχαρικά της Ανατολής.
Η Τουρκία, ως χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης, μαγεύει με το γαστρονομικό της πλούτο. Καθώς περιβάλλεται από τη θάλασσα του Μαρμαρά, το Αιγαίο, τη Μαύρη θάλασσα και τη Μεσόγειο, η χώρα αυτή παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία συνταγών με ψάρια, όπου οι μάγειροι από τα παράλια τα μετατρέπουν σε ευφάνταστες δημιουργίες. Από την ενδοχώρα προέρχονται οι συνταγές για ρύζι σε αμπελόφυλλα, νοστιμότατα πιλάφια και γεμιστές μελιτζάνες, καθώς και τοπικές σπεσιαλιτέ υψηλού μαγειρικού ενδιαφέροντος. Οι «μάγειροι-συγγραφείς» αυτού του βιβλίου, με μεγάλη γνώση του αντικειμένου, μας μυούν στα μυστικά της τουρκικής γευστικής απόλαυσης, ενώ δεν παραλείπουν να μας αναφέρουν τα παρασκήνια και τα διασκεδαστικά ανέκδοτα που κρύβονται πίσω από νόστιμες δημιουργίες, όπως, για παράδειγμα, πίσω από το «ρολό του Σουλτάνου» φτιαγμένου από μους μήλου και σιμιγδάλι. Ας βυθιστούμε λοιπόν στη γοητεία μιας κουζίνας που θα μας συναρπάσει με τα αρώματα και τα μπαχαρικά της Ανατολής.
Θέματα: