Βιβλίο
Τζούντο
Από την άσπρη ζώνη στη μαύρη: Το πλήρες εγχειρίδιο για τις εξετάσεις ζωνών

Συλλογικό έργο
Θανάσης Καπαρός
Νίκος Χεκήμογλου
Βαγγέλης Παπαδημητρίου
Επιμέλεια: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Αθήνα
Αλκίμαχον
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 126
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6623-24-0
Α/Α Τόμου: 1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-11-2006)
Περίληψη:

Για κάποιους, το Τζούντο είναι πολεμική τέχνη. Για κάποιους άλλους, είναι άθλημα. Για τον ιδρυτή του, τον Τζίγκορο Κανό (1860-1938), το Τζούντο ήταν κάτι παραπάνω: ήταν ένα σύστημα Φυσικής Αγωγής που είχε ως στόχο να ενώσει την παράδοση της Ιαπωνίας στις πολεμικές τέχνες με τον σύγχρονο κόσμο και να διαμορφώσει υγιείς ανθρώπους, με υγιή αντίληψη για τη ζωή τους και για την κοινωνία στην οποία ζούσαν.
Από το 1964, χρονιά κατά την οποία το Τζούντο εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα, σιγά - σιγά ενισχύθηκε όλο και πιο πολύ η αγωνιστική του διάσταση, χωρίς, ωστόσο, να παραμεληθεί η ύλη του παραδοσιακού Τζούντο, η γνώση της οποίας είναι απαραίτητη για την εξέλιξη στην ιεραρχία του αθλήματος, μέσω της απόκτησης ζωνών, οι οποίες δείχνουν τον βαθμό προόδου του κάθε ασκούμενου στην τέχνη.
Στο βιβλίο αυτό, δύο από τους κορυφαίους και παλαιότερους, εν ενεργεία Έλληνες εκπαιδευτές, οι Θανάσης Καπαρός και Νίκος Χεκήμογλου, μέλη και οι δύο της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Ο. Τζούντο, παρουσιάζουν αναλυτικά, με πάνω από 200 έγχρωμες φωτογραφίες, όλη την ύλη που χρειάζεται να γνωρίζετε ώστε να μπορέσετε να δώσετε με επιτυχία εξετάσεις στην Ε.Ο. Τζούντο και να αποκτήσετε όλες τις ζώνες, από την κίτρινη μέχρι και την καφέ. Η ύλη που παρουσιάζεται στο βιβλίο αυτό είναι η επίσημη εξεταστέα ύλη που έχει καθιερωθεί από την Τεχνική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και η γνώση της θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή και επιτυχία ενός αθλητή στις εξετάσεις.
Η εξεταστέα ύλη για την απόκτηση του πρώτου, καθώς και του δεύτερου νταν, θα αποτέλεσει το υλικό για τον δεύτερο τόμο της σειράς, ο οποίος θα συμπληρώσει την καταγραφή των απαιτούμενων από την επίσημη Ομοσπονδία τεχνικών για τις εξετάσεις ζωνών.