Βιβλίο
Είναι γλύκισμα
Επιδόρπια για όλες τις εποχές

Μεταφραστής: Χριστίνα Ελιασά
Αθήνα
Modern Times
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 191
Σχήμα: 28χ23
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-441-500-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Cooking Desserts
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 09-02-2011)
Περίληψη:

Υπάρχει πάντα μία γεύση για να περιγράψει αυτό που αισθανόμαστε, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Με τις γεύσεις ταξιδεύουμε στο χρόνο, οι γεύσεις μας θυμίζουν εποχές. Κι αν μπορούσαμε αυτές τις εποχές να τις γευτούμε, θα θέλαμε να είναι... γλύκισμα!
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει γευστικά επιδόρπια. Οι συνταγές του αξιοποιούν τα εποχικά υλικά, ώστε το πέρασμα από τη μια εποχή στην άλλη να γίνεται με τον πλέον φυσικό, απολαυστικό, μα και λιγότερο κοπιαστικό τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι καμία συνταγή δεν απαιτεί να παραμένουμε με τις ώρες στην κουζίνα για να απολαύσουμε ένα επιδόρπιο δροσερό και ελαφρύ το καλοκαίρι, και αντίστοιχα πλούσιο και χορταστικό το χειμώνα. Τα βήματα εκτέλεσης περιγράφονται με τρόπο σαφή και άμεσο, ενώ το φωτογραφικό υλικό μας προκαλεί να... μπούμε στην κουζίνα!
Υποδεχόμαστε τις εποχές ταξιδεύοντας στο πιο ξεχωριστό γαστριμαργικό τοπίο, τα... επιδόρπια! Την άνοιξη, με μια απολαυστική κρεμ μπριλέ με καρύδα και τζίντζερ, το καλοκαίρι με ένα ελαφρύ τσίζκεϊκ με φράουλες, το φθινόπωρο με δύο μπάλες παγωτό με συριανό λουκούμι και το χειμώνα με μπόλικες δόσεις σοκολάτας!